Burasına bisiklet yolu mu diyorsunuz!

    "Bisiklet kenti" yaratma hedefi güden İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaptığı bisiklet yollarına yapılan araç parklarını engelleyemiyor. Yol, bisikletçilerin olmaktan çıkıyor. Aynı kaldırımların yayaların olmaktan çıktığı gibi.

    Burasına bisiklet yolu mu diyorsunuz!
    17 Nisan 2022 - 14:13 - Güncelleme: 17 Nisan 2022 - 14:35
    İzmir'de vurdumduymaz kişilerin araçlarını yayaların, bisikletçilerin alanlarına park etmesinin önüne geçilemiyor. Özellikle Karşıyaka Bostanlı'da bisiklet yolları işgal altında. Bostanlı Çarşı tramvay durağı önünde cekilen fotoğraflar bunların kanıtı.



    Kaldırım yüksekliğindeki bisiklet yoluna çıkan sürücüler otomobillerini sıra halinde park ederken ne polis, ne zabıta ya da belediye görevlisi tarafından görülmüyor. Çoğu araç da mekanların vale hizmeti veren görevlileri tarafından bırakılıyor. Vatandaşlar ardı ardına şikayet etmesine rağmen, "Önleyin yoksa tatsızlıklar yaşanacak" demesine rağmen sorun çözülemiyor.



    BİSİKLETÇİLER ÖLÜYOR

    Bisikletçilerin derdi sadece bu parklar değil, trafikte hiçe sayılmak. Bisikletli Ulaşımı Geliştirme Derneği (BUGEP) son yıllarda artan bisikletli ölümlerine dikkat çekmek ve trafikte bisikletin de yeri olduğunu vurgulamak için, ‘Bisikletli Ölümleri Son Bulsun’ pankartı açtı. BUGEP Sözcüsü Mustafa Karakuş, “Türkiye’de bisiklet gelişen bir spor. Aynı zamanda ulaşım aracı olarak da kullanılıyor. Ama bisiklet kullanımının yaygınlaşmasıyla beraber, altyapının yetersizliğinden dolayı bisikletli ölümleri ve yaralanmaları çok arttı. Şu anda Türkiye’de her hafta 2 kişi ölüyor bisiklette bir yerden bir yere giderken” dedi.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum