Bülent Ersoy'un kürklerine çevreci dernek talip oldu

    İzmir merkezli Ekinoks Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Başak Yasemin Kumaş, Bülent Ersoy'un kürklerini bağış olarak kabul edebileceklerini, geliriyle Çeşme'de kapatılan taş ocaklarını ağaçlandırmayı hedeflediklerini söyledi.

    Bülent Ersoy'un kürklerine çevreci dernek talip oldu
    02 Aralık 2020 - 14:38 - Güncelleme: 02 Aralık 2020 - 14:54

    Ünlü şarkıcı Bülent Ersoy, kürklerini ölümünden sonra Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bağışlayacağını söylemiş, dernek ise kürkleri kabul etmeyeceklerini açıklamıştı. Ardından da Bülent Ersoy, kürk bağışını reddeden derneği vasiyetinden çıkardığını açıklamıştı.
    Sanatçı Ersoy'un o kürklerine İzmir'den bir çevre derneği talip oldu. İzmir'de çevre ve kültür alanında bir çok etkinliğe imza atmış olan Ekinoks Çevre ve Kültür Derneği'nin yönetimi Ersoy'un kürklerini bağış olarak kabul edebileceklerini duyurdu. Ekinoks Başkanı Başak Yasemin Kumaş, şu açıklamayı yaptı:
    "Sayın Bülent Ersoy eğer uygun görürse çevre menfaatine kullanılmak üzere derneğimiz bağışını kabul eder. Örneğin bu bağıştan elde edeceğimiz geliri; turizmin gözbebeği olan Çeşme ilçemizde kapatılan taş ocaklarının rehabilitasyonu ve ağaçlandırılması için kullanabiliriz. Derneğimiz sayın Bülent Ersoy hanımefendinin çevre duyarlılığı ve hassasiyetinin örnek olmasını temenni eder. Eğer Ersoy da gerçek kürk almamayı ve kullanmamayı taahüt ederse, Ekinoks Çevre ve Kültür Derneği, sanatçıya ait kürkleri Çevre çıkarına kullanmayı kabul eder. Sayın Bülent Ersoy'un bağışladığı kürklerin gelirleri ile ağaç dikimi ve doğal yaşam alanların korunması hususunu taahhüt ederiz."
    Bu öneriye Bülen Ersoy'un nasıl karşılık vereceği merak ediliyor.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum