Bükreş'te Türk işadamı ev sahipliğinde savunma fuarı

    Romanya’nın başkenti Bükreş’te AAR tarafından düzenlenen 8’inci Uluslararası Karadeniz Savunma, Havacılık ve Güvenlik Fuarı’na Türk savunma sanayisinden Nurol Makina ve Karel elektronik sanayi de katıldı.

    Bükreş'te Türk işadamı ev sahipliğinde savunma fuarı
    18 Mayıs 2022 - 21:03

    Türk savunma sanayisi, Romanya’nın başkenti Bükreş’te bu yıl sekizincisi düzenlenen Uluslararası Karadeniz Savunma, Havacılık ve Güvenlik Fuarı’na katıldı.
    Fuarın ilk gününde Türkiye’nin Bükreş Büyükelçisi Füsun Aramaz da fuara katılarak Türk savunma sanayiini temsil eden firmaların ürün ve hizmetleri hakkında bilgi aldı. Fuara, Bükreş’teki Askeri Ataşelerimiz Albay Dilsiz ve Albay Çağrı Sağlam da katılarak çeşitli temaslarda bulundular.

    Nurol Makinanın Romanya Distribütörü Anadolu Automobil Rom sahibi Hüseyin Aykol da standlarına gelen ziyaretçilerle tek tek ilgilendi.
    Nurol Makina Stratejik direktörü Emre Akın, yaptığı açıklamada uzun yıllardır Romanya’da varlık gösterdiklerini, farklı etkinliklerde yer aldıklarını belirterek savunma fuarına ilk kez katıldıklarını söyledi. Uluslararası alanda rekabetçi bir firma olarak Romanya ordusuna değerli katkılar sağlayacaklarını inandığını söyleyen Akın, fuara 'Yörük' adlı pickup aracıyla katıldıklarını belirterek envanterlerindeki diğer araçların da sunumunu yapacaklarını fade etti.



    Nurol Yönetim Kurulu Savunma Danışmanı emekli Tuğgeneral Recep Özdemir ise fuara katılanlara araçları tanıttıklarını söyleyerek araçlarının ve firmanın fark yarattığını, mevcut olan bir araç satmaktan ziyade alıcıların ihtiyacı olan hususları belirleyip araclarını ona göre özelleştirebildiklerini ifade etti. Bu şekilde ülkelerin tam olarak savunma ihtiyaçlarını karşılabildiklerini de ekledi.
    Nurol Teknoloji iş geliştirme yöneticisi Ozan Yalçın, Nurol teknoloji olarak balistik koruma konusunda Dünyanın en yetkin firmalarından biri olarak Romanya’daki bu fuar vasıtasıyla ürünlerini tanıtmak istediklerini söyleyerek, Avrupa genelinde genel güvenlik konjektörü çerçevesinde balistik koruyucu ürünlerin gerek kişisel olarak, gerek platform olarak önemi her geçen gün daha iyi anlaşılıyor dedi.



    Yakın zamanda Doğan holding iştiraki olan Karel Elektronik savunma sanayi çözümleri direktörü Semih Başol, Romanya’daki savunma fuarına ilk kez katıldıklarını belirterek iki önemli ürünleri olan zırhlı araçlarda telli telsiz haberleşmeyi sağlayan interkom çözümleri ve askerler arasında haberleşmeyi sağlayan PBX çözümlerini getirdiklerini belirtti.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum