Buğra Gökce

    Buğra Gökce: Belediyeciliğin hem alaylısı hem mekteplisiyim

    Büyükşehir Aday Adayı Buğra Gökce, İzmir Ticaret Borsası ve Veteriner Hekimleri Odası’nı ziyaret etti.

    Buğra Gökce: Belediyeciliğin hem alaylısı hem mekteplisiyim
    21 Aralık 2023 - 10:14
    Daha sonra partisinin Torbalı ve Bayındır ilçe başkanlıklarında örgütle buluşan CHP’li Gökce, “Belediyecilik alanının hem alaylısı hem mekteplisiyim” mesajını verdi.
    Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Buğra Gökce, kentteki temaslarını sürdürüyor. Günün ilk ziyaretini İzmir Ticaret Borsası’na (İTB) yapan Gökce, İTB Başkanı Işınsu Kestelli ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Ardından İzmir Veteriner Hekimleri Odası’nı ziyaret eden Gökce, günün geri kalanını da örgüt buluşmalarına ayırdı. Partisinin Torbalı ve Bayındır ilçe başkanlıklarını ziyaret eden CHP’li Gökce, örgüt emekçilerinin yoğun ilgisi ile karşılandı. 



    İTB YÖNETİMİYLE BİR ARAYA GELDİ
    İş dünyasıyla temaslarını sürdüren Gökce, gün içerisinde ilk olarak İzmir Ticaret Borsası’nı (İTB) ziyaret etti. Borsa binasında İTB Başkanı Işınsu Kestelli ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Gökce, “130 yılı aşkın tarihiyle ülkemizin en önemli kurumlarından biri olan İzmir Ticaret Borsası şehrimize de güç veren önemli bir merkezdir. Sivil toplum örgütlü aklı, dinamik ruhudur. Yeni dönemde büyük hedeflerimize ulaşmak; İzmir’i geniş Akdeniz-Ege bölgesinin ticarette, üretimde, sanatta, kültürde ve bilimde öncü kenti yapmak için sivil toplum ve tüm paydaşlarımızla ortak akılla, katılımcılık ilkesiyle birlikte çalışacağız” dedi. İzmir’in ekonomik potansiyelini daha da güçlendirecek adımlar atma sözü veren Gökce’ye, Kestelli de adaylık sürecinde başarılar diledi. 



    ODANIZI TAKDİR EDEN BİRİYİM
    Gökce, daha sonra kentin önemli meslek odalarından İzmir Veteriner Hekimleri Odası’nı ziyaret etti. Başkan Selim Özkan ve yönetim kurulu üyeleri tarafından ilgiyle ağırlanan Gökce, oda faaliyetleri konusunda bilgi aldı. Meslek odalarıyla iş birliğinin önemine değinen Gökce, göreve gelmesi durumunda yapılabilecek ortak çalışmalar konusunda oda yöneticileriyle fikir alışverişinde bulundu. Gökce, “Adaylık kısmet olursa projeler üzerine detaylıca konuşacağız. Odanızı ve yaptığınız işi önemseyen, takdir eden biriyim” diye konuştu. 

    MERHUM BAŞKAN UYGUR’U ANDI
    Günün geri kalanı örgüt emekçilerine ayıran Gökce’nin ilk durağı Torbalı oldu. Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, CHP Torbalı İlçe Başkanı Hakkı Polat ve partililer tarafından karşılanan Gökce, kendisine verdikleri destekten dolayı örgüte teşekkür etti. 2021 yılında Torbalı Belediye Başkanlığı görevini yürütürken vefat eden İsmail Uygur’u anarak sözlerine başlayan ve ilçeye kazandırdığı hizmetlerin asla unutulmayacağını vurgulayan Gökce, “Kendisiyle uzunca bir süre beraber çalıştık. Çok zamansız ve erken kaybettik. Sizlerin daha yakın mesaileri olmuştur. Allah yattığı yeri nur etsin” ifadelerini kullandı.



    BU ALANIN HEM ALAYLISI HEM MEKTEPLİSİYİM
    Kendisini ilgiyle karşılayan örgüt emekçilerine de teşekkür eden Gökce, “Beni böylesi bir kalabalık ve içten gülümseme ile karşıladığınız için hepinize teşekkür ederim. Örgütlerimizin tamamında gördüğümüz ilgi ve samimiyet en büyük motivasyon kaynağımız. Örgütümüzün her bir mensubuna örgüt başkanımız nezdinde teşekkür ediyorum” dedi. Kenti ve kentin sorunlarını çok iyi bilen biri olduğunun altını çizen Gökce, “Tüm bölge ve ilçeleri bilen bir kardeşiniz olarak her yerin dinamiklerine uygun bir çerçeveyi hazırlayabilme umudumuz var. Bir başkan değiştiğinde yeni başkanın kurumu tanıması normalde vakit alır. Benim için böyle bir durum yok. Ertesi gün marşa basıp kurumu harekete geçiririm. Şehir plancısıyım, ODTÜ’de doktora yapmış ve akademik anlamda da yazıp çizen bir kardeşinizim. Yakın zamanda doçentlik başvurusu yapmaya niyetliyim. Dolayısıyla belediyecilik alanının hem alaylısı hem mekteplisiyim. Kenti ileri taşımak anlamında büyük bir vazifemiz var. Aslolan Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Partimizin adayı, büyükşehirde ya da ilçelerde her kim ise bizim adayımız odur. Küstüm diyen bizden değildir. Ben mevcutta görev yapan başkanlarımızın hiçbirine toz kondurmam. Ben daha iyisini yapabilmek için bu göreve talip olmuş bir kardeşinizim. Bu seçimde en iyi sonucu alalım ki nihai hedef olan bu iktidarı göndermek için sonra atacağımız adımlarda daha güçlü ve kararlı olabilelim” şeklinde konuştu.
    İlçe başkanlığı ziyaretinin ardından Torbalı Belediyesi Başkanı Mithat Tekin, Gökce’yi makamında ağırladı. Sürece ilişkin fikir alışverişinde bulunulan görüşmenin sonunda hatıra fotoğrafı çekildi. 



    İZMİR’İN HAKKINI ALMAYA TALİBİM
    Torbalı’dan sonra CHP Bayındır İlçe Başkanlığına geçen Gökce, burada da partililerin ilgisi ve desteğiyle karşılaştı. CHP Bayındır İlçe Başkanı Arif Uyguner, Bayındır Belediye Eski Başkanı Ufuk Sesli, eski ilçe yöneticileri ve partililer tarafından ağırlanan Gökce, ilçede bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Diğer ilçeler gibi Bayındır’ın da ihtiyaç duyduğu hizmetleri çok iyi bildiğini kaydeden Gökce, “Bayındır’a ilk kez 2008 yılında Koruma Kurulu üyesi olarak geldim. O dönem buradaki SİT alanının sınırını çizme görevini bana verdiler. Büyükşehir’e geçtiğim zaman da burada pek çok iş yapmak nasip oldu. 18 ay kadar İstanbul’a ihtisas yapmaya gittim. Ama o arada da sürekli İzmir’e gelmeye devam ettim. Dolayısıyla ne sizlerden ne de şehirden kopmadım. Bizim bu ülkeyi Cumhuriyet’in kurucu değerlerinin tarif ettiği kodlara, muasır medeniyet seviyesine taşımak gibi bir vazifemiz var. Bunun için de birbirimizle bir hesabımız yok. Partimizden aday adayı olmuş herkes benim kardeşim. Ama biz daha iyisini yapmak için bir medeni yarış içerisindeyiz. Ben de o yarışta en iyisini yapabileceğini düşünen bir kardeşinizim. 27 senedir belediyecilik yapıyorum. Birikimlerimi artık birinci derece karar verici olarak kentin hizmetine sunmak istiyorum. İzmir’in hakkını almaya talibim. Hiçbir zaman masa başında yöneticilik yapmadım. Diğer ilçeler gibi Bayındır’ın da nelere ihtiyacı olduğunu çok iyi biliyorum. Bayındır çiçekçilik kadar turizmin de çok gelişebileceği bir bölge. İlçenin öne çıkarılacak pek çok avantajı var. Bunları aşama aşama değerlendireceğiz” açıklamasını yaptı.
     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum