Bucalılar 6 Şubatı unutmadı

    Buca Belediyesi, tüm ülkeyi yasa boğan 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde yaşamını kaybeden canları andı.

    Bucalılar 6 Şubatı unutmadı
    06 Şubat 2024 - 15:21 - Güncelleme: 06 Şubat 2024 - 15:29

    Buca Belediyesi, 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen ve 11 ili etkileyen büyük afetin yıl dönümünde anma etkinlikleri düzenledi.  Depremin gerçekleştiği saat 04.17’de belediye binası önünde bir araya gelen Buca Belediyesi Arama Kurtarma Birimi (BUCAKUT)  üyeleri ve vatandaşlar kaybedilen canlar için saygı duruşu gerçekleştirdi.


    Depremde büyük kayıplar veren 11 ilin isimlerinin ışıklar ile yazıldığı törende alana karanfiller bırakıldı. Vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı törenin ardından kaybedilen canlar için BUCAKUT Afet Koordinasyon Merkezi’ne kadar meşaleler eşliğinde sessiz saygı yürüyüşü gerçekleştirildi. 

    ANMA VE SÖYLEŞİ

    Daha sonra, saat 10.00’da belediye binası önünde BUCAKUT,  Bornova Belediyesi Arama Kurtarma Derneği (BORAK), ANDA Arama Kurtarma , GEA Arama Kurtarma ekibi üyeleri, depremzede aileler ve Bucalıların katılımıyla bir anma programı ve söyleşi düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ve belediye personelinin deprem bölgesinde yaptığı çalışmaları aktaran video gösterimi gerçekleştirildi. Depremzede ailelerin de söz aldığı söyleşide, duygu dolu anlar yaşandı.

     

    LOKMA DAĞITILDI

    Buca Belediyesi öte yandan, Şirinyer otobüs durakları, Gediz Sevgi Yolu girişi ve belediye binası önünde kaybedilen canların anısına lokma dağıttı.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum