Bucalı çocuklar portatif havuzlarda yüzme öğrenecek

    İZMİR'in Buca ilçesinde, belediye tarafından kurulan iki büyük portatif havuzda 6 haftada, ailesinin maddi durumu iyi olmayan toplam 7 bin 500 çocuğa yüzme eğitimi verileceği bildirildi.

    Bucalı çocuklar portatif havuzlarda yüzme öğrenecek
    09 Ağustos 2022 - 11:35 - Güncelleme: 09 Ağustos 2022 - 11:36

    Buca Belediyesi Mustafa Kemal ve Yıldız mahallelerinde hijyen standartlarına uygun olarak kurulan 20 metrekarelik iki portatif havuz, binlerce çocuğun yüzmeyi ilk öğrendiği yer olacak. Her iki havuzda hafta sonları da dahil olmak üzere 6 hafta boyunca eğitmenler eşliğinde toplam 7 bin 500 çocuğa ücretsiz olarak yüzme öğretilecek. Yüzme eğitimleriyle çocukların sportif ve sosyal becerilerinin geliştirilmesi amaçlandığı belirtildi. Fiziksel, ruhsal, bilişsel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak için en avantajlı sporlardan biri olan yüzmeye yatkınlığı olan çocukları keşfetmek ve yetenekleri doğrultusunda yönlendirmenin de projenin amaçlarından birini oluşturduğu kaydedildi.

    Portatif havuzların kurulmasının Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç'ın saha gezileri esnasında birebir çocukların taleplerini dinleyerek hayata geçirdiği projelerden biri olduğu vurgulandı.(DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum