• Reklam

Buca'nın girişimci kadınları örnek oldu

 İzmir'in Buca ilçesinde, belediyenin Buca Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu işbirliğiyle hayata geçirdiği 8 kurs merkezinden biri olan Çamlıkule Ceren Özdemir Semt Merkezi kuaförlük kursunu tamamlayan üç kadın katılımcı, kendi iş yerini açarak diğer kadınlara ilham oldu. Ev kadınıyken kendi işinin patronu olan kadınlar çağrı yaparak, "İnanmak, başarmanın yarısıdır. Hiçbir zaman yılmayın" dedi.

Buca'nın girişimci kadınları örnek oldu
13 Mayıs 2022 - 11:17 - Güncelleme: 13 Mayıs 2022 - 11:18

Kadınların ekonomik yaşama katılmaları ve kendi gelirlerini yaratmaları için Buca Belediyesi ile Buca Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu iş birliğinde çeşitli tarihlerde 8 ayrı merkezde 32 farklı kurs açıldı. Açılan kurslar, kadınları girişimci yapmaya devam ediyor. Bunun en son örneği ise Çamlıkule Ceren Özdemir Semt Merkezi'nde yaşandı. Kuaförlük kursuna katılan üç kadın, Yıldız ve Kuruçeşme mahallelerinde iki ayrı işletme açarak kendi işini kurmak isteyen kadınlara da ilham oldu.

'TÜKETİCİ OLMAKTANSA ÜRETMEK GÜZEL'

Kurs katılımcısı Birgül Yılmaz, kadının ekonomik yaşama katılımı için bu tür projelerin çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Şimdiye kadar böyle bir aktivitemiz olmamıştı. Bir gün kardeşimle Buca Belediyesi'nin internet sitesinde semt evlerinin açıldığını, ev kadınlarına bazı kursların olduğunu öğrendik. Ocak ayında başladık. Dedik ki 'Buradan işi öğrendik, dükkan açalım. Ayaklarımızın üzerinde duralım.' Bence annelere çok iş düşüyor. Biz anneler toplumdaki insanları yetiştiriyoruz. Onlara örnek olmaya çalışıyoruz. Tüketici olmaktansa bir şeyler üretip hayata katılmak çok daha güzel" dedi. Kadınlara da seslenen Yılmaz, "Bu tür aktivitelere katılmanız, evden çıkarak ekonomik hayata katkı sunmanız sizlere mutluluk verecektir" diye konuştu.

'HAYATIMIZ DEĞİŞTİ'

Birgül Yılmaz ile ortak olarak kuaför dükkanı açan Ayşe Özcan da "Kursun bize çok büyük bir yararı oldu. Hayatımız değişti. Bu kurs sayesinde meslek sahibi olduk. Biraz geç başladık ama bizim için çok iyi oldu" dedi.

Kuruçeşme Mahallesi'nde kendi iş yerini açan Cansu Aydın ise, "Buca Belediyesi'nin açmış olduğu kurslara katılarak meslek sahibi oldum. 23 gündür faaliyette olan dükkanımda daha büyük yerlere gelmeyi hedefliyorum. Usta öğreticilik belgesini almayı düşünüyorum. Kendi öğrencilerim olsun ve onlara öğretmenlik yapayım istiyorum. Hedeflerimi çok büyük, inşallah olur" diye konuştu. Daha önce ev hanımı olduğunu ve herhangi bir gelirinin bulunmadığını dile getiren Aydın, "Bence mükemmel bir fırsattı. İsteyen herkes yapabilir. İnanmak, başarmanın yarısıdır. Bütün ev kadınlarına tavsiyem, hiçbir zaman yılmasınlar, 'Vakit bulamıyorum' demesinler" diye konuştu. 


 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum