Buca Metrosu tepkisi: 525 milyon zarar var! Hani şeffaflık?

    AK Parti İl Başkanı, Büyükşehir'e Buca Metrosu ihalesi üzerinden yüklendi. İhaleyi en düşük teklifi veren ikinci şirketin kazanmasına tepki gösteren Sürekli, "525 milyon zarar var! Nerede şeffaflık?" ifadelerini kullandı.

    Buca Metrosu tepkisi: 525 milyon zarar var! Hani şeffaflık?
    07 Aralık 2021 - 13:05

    İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek kent tarihinin en büyük projesi Buca Metrosu’nun yapım ihale süreci tamamlandı.

    İzmir Hafif Raylı Sistemi'nin 5. aşamasını oluşturan dev projede Büyükşehir Belediyesi'nin 125 milyon euroluk kredi anlaşması imzaladığı Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) karar sürecinde kritik rol oynadı. EBRD tarafından görevlendirilen bilirkişi incelemesinden de geçen rapor doğrultusunda sözleşmeye esaslı ölçüde ihale koşullarını sağlayan Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt A.Ş davet edildi. 

    8 firmanın yarıştığı ihalede Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt A.Ş, 3 milyar 921 milyon 498 bin TL ile en düşük ikinci teklifi vermiş, Yapı Merkezi – Nurol İş Ortaklığı 3 milyar 392 milyon 950 bin TL ile en düşük teklifi veren şirket olmuştu.  

    "NEREDE ŞEFFAFLIK?"
    Buca Metrosu ihalesi bu çerçevede değerlendiren AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'den İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tepki geldi. Sürekli sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İzmir’in kaynaklarını derya deniz sanıyorlar! Bir yatırımı daha yine şaibeye ve çıkmaza sürükleyen CHP’li Büyükşehir Belediyesi, nihayet çıktığı ‘Buca Metrosu’ ihalesini, ‘525 Milyon TL’ zararla ikinci firmanın kucağına bırakıverdi. Nerede şeffaflık?" ifadelerini kullandı.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum