Buca'da parklar yenilendi! Oyun alanlarına yeni ağaçlar dikildi

    İzmir'in Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, görev süresi boyunca ilçedeki parkların sulama sistemlerinden oyun gruplarına; kent mobilyalarından spor aletlerine kadar yenilendiğini belirtip, mahalle aralarında atıl durumda bulunan alanları da park ve yeşil alan olarak halkın hizmetine sunduklarını ifade etti.

    Buca'da parklar yenilendi! Oyun alanlarına yeni ağaçlar dikildi
    07 Ağustos 2023 - 16:48 - Güncelleme: 07 Ağustos 2023 - 16:49

    Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, 4,5 yılda halkın daha kaliteli zaman geçirebileceği, modern yeni nesil oyun grupları ile donatılmış parkları Buca'ya kazandırdı. İçerisinde çocuklar için oyun grupları, yetişkinler için spor aletleri, yürüme ve dinlenme alanlarının bulunduğu parklarla ilçeye nefes aldırılırken, mahalle sakinlerinin bir araya gelmelerine imkan sunan sosyal donatı alanları oluşturuldu. Daha tasarruflu olabilmek adına parklardaki sulama ve elektrik sistemleri  günün teknolojisine uygun hale getirilirken kent mobilyaları da değiştirildi.

    AĞAÇLANDIRMA YAPILDI

    Yeni inşa edilen parklarda özellikle ağaçlandırma yapılarak spor alanlarının oluşturulduğunu belirten Kılıç, "Parklarımızı çocuk oyun alanı, fitness aleti, sentetik yürüyüş ve koşu yolu, bank, çardak ve yeşil alanlarla donattık. Son dört yılda ilçemizdeki park ve bahçelerimize yüzlerce çeşit türde çiçek dikimi yaptık. Binlerce fidanı toprakla buluşturduk" dedi. Özellikle mahalle aralarında atıl durumda bulunan alanları, park ve yeşil alan olarak halkın hizmetine sunduklarını kaydeden Kılıç, "Buca nüfus olarak her geçen gün büyüyen ve gelişen bir ilçe. O nedenle park ve yeşil alanlara olan ihtiyaç da hızla artıyor. Göreve geldiğimiz gün bu konuda ne yapabiliriz diye düşündük. Özellikle atıl alanlarda bir çalışma başlattık. Mahalle aralarında atıl vaziyette kalmış alanları değerlendirdik ve hemşehrilerimizin hizmetine açtık" diye konuştu.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum