• Reklam

Buca Cezaevi yıkımı bitti, kavga başladı

Buca Cezaevi’nin yıkımı tamamlanırken, alanın akıbetiyle ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den dikkat çeken bir çıkış geldi. Soyer, “Mevcut planlardaki yeşil alan miktarının azaltılarak inşaata alan ayrılmaya çalışıldığını görüyoruz, yapmayın. Burasının yeşil alan olması için her türlü işbirliğine hazırız” dedi. AK Parti cephesinden yanıt geldi. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya "İşin gücün yalan" dedi.

Buca Cezaevi yıkımı bitti, kavga başladı
05 Ekim 2022 - 12:50

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremin ardından kapatılan ve süreçte yıkımına karar verilen 62 yıllık Buca Cezaevi gündemde yer almaya devam ediyor. 

Yıkım süreci tamamlanırken, alanın akıbetiyle ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den dikkat çeken bir çıkış geldi.

Soyer, sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı;

“Buca Cezaevi'nin yıkımı tamamlandı.
Mevcut planlardaki yeşil alan miktarının azaltılarak inşaata alan ayrılmaya çalışıldığını görüyoruz, yapmayın.
İzmir'in en büyük ilçesi Buca'nın betona değil yeşile ihtiyacı var. Burasının yeşil alan olması için her türlü işbirliğine hazırız”

KAYA: İŞİN GÜCÜN YALAN

Soyer'in Buca Cezaevi çıkışı sonrası AK Parti cephesinden yanıt geldi. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, " İşin gücün yalan! Halihazırdaki planında yeşil alan yok, AVM var! Bunu yapan da CHP'li Büyükşehir sizsiniz. Cezaevini yıktığımız gibi AVM planınızı da kaldıracağız. Derdin yeşil alan ise, 3,5 yıldır başkansın, elinden tutan mı var! Buca'ya 1 metrekare yeni yeşil alan kazandırmadın" ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum