Buca Cezaevi ile ilgili kritik gelişme

    Buca Cezaevi ile ilgili kritik gelişme: Büyükşehir'in planları askıda

    Buca Cezaevi alanı ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı planlar askıya çıkarıldı.

    Buca Cezaevi ile ilgili kritik gelişme: Büyükşehir'in planları askıda
    12 Ocak 2024 - 11:53
    Buca Cezaevi alanının planlama süreci ile ilgili kritik bir gelişme yaşandı.

    Büyükşehir Meclisinden onay alan Buca Cezaevi planları askıya çıktı. 30 gün askıda kalacak planlara itiraz edilebilecek olup, itirazın olmadığı durumda ise planlar yürürlüye girecek.

    İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde kabul edilen ve Buca cezaevi arazisinin yeşil alan olarak halkın kullanımına sunan imar planı askıya çıktı. Başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer olmak üzere bu aşamaya gelinmesini sağlayan herkese teşekkürler.Mutlu ve gururluyuz" dedi.



    YEŞİL ALAN VURGUSU 

    Yeşil alanların arttıldığına dikkat çeken raporda, "Kentsel sosyal ve teknik altyapı alanlarında büyüme ve iyileştirme sağlamak amacı ile hazırlanmış olup, bu noktada Buca İlçesinde artış eğiliminde olan araç sahipliği göz önünde bulundurularak merkezdeki otopark eksikliği sorununu uzun vadeli bir biçimde çözmek adına otopark alanı, benzer biçimde Açık ve Yeşil Alanlar mümkün olan en yüksek seviyede artırılmıştır. Hem açık otopark alanı hem de yer altı otopark alanı yapılabileceği tariflenmiştir" ifadeleri yer aldı. 

    KENT HAFIZASI KORUNACAK 

    Alanda yeraltı otoparkı ile 0.00 kotu altında bunan cezaevinin özgün yapısının kısımları olan bodrum kat yapıların kent hafızası ve arşivi yönünden korunacağı, üst yapılar ile bağlantısı kurulacağı belirtildi. İlgili yapıların kent müzesi, kent arşivi, kültürel tesis amacı ile kullanılabileceği aktarıldı.

    Planlarda, 49,247,00 metrekarelik alan Rekreasyon Alanı, 1,517,00 metrekare alan Belediye Hizmet Alanı, 1,242,00 metrekarelik alan Park Alanı, 7,615.00 metrekarelik alan İlkokul Alanı, 4,518,00 metrekarelik alan Raylı Sistemler İstasyon Alan, 1,655,00 metrekarelik alan Otopark Alanı kullanımları belirlendi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum