• Reklam

Buca Cezaevi arsasıyla ilgili yargıdan yeni karar

Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Grubu üyelerinin açtığı davayı benzer taleplerle açılan davalarla birleştiren 4. İdare Mahkemesi Mart ayı sonunda aldığı yürütmeyi durdurma kararına yapılan itirazı değerlendiren Bölge İdare Mahkemesi usulde inceleme yapılmadan yürütmeyi durdurma kararının reddine karar vermekte hukuki isabet görülmediğini belirterek, keşif ve bilirkişi incelemesi gerekliliğini ifade etti.

Buca Cezaevi arsasıyla ilgili yargıdan yeni karar
13 Nisan 2023 - 18:40
Yıkımı tamamlanan Buca Cezaevi alanının plan tartışmaları gündemdeki yerini korurken, yargı cephesinde önemli bir gelişme yaşandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan, yoğun yapılaşma ve yeşil alan azlığı nedeniyle eleştirilen planlara açılan davada flaş bir karar çıktı. 

Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Grubu üyelerinin açtığı davayı benzer taleplerle açılan davalarla birleştiren 4.İdare Mahkemesi Mart ayı sonunda aldığı kararla yürütmeyi durdurma taleplerini reddetti. 

Kararın ardından Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Grubu yürütmeye durdurmaya ret için İzmir Bölge İdaresi'ne itiraz etti. İtirazı inceleyen Bölge İdare Mahkemesi usulde inceleme yapılmadan yürütmeyi durdurma kararının reddine karar vermekte hukuki isabet görülmediğini belirterek, keşif ve bilirkişi incelemesi gerekliliğini ifade etti. Bölge İdare Mahkemesi yerinde inceleme yapılmak üzere karar verilmesi için dosyayı yeniden İdare Mahkemesi'ne gönderdi. 



CHP'Lİ AYDIN'DAN KARAR DEĞERLENDİRMESİ 
Kritik gelişmeyi değerlendiren Büyükşehir Meclisi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, Buca Cezaevi arazisi hakkında yapılan bakanlık planının iptali istemiyle açtığımız davada yürütmenin durdurulması talebimiz reddedilmişti. Bu ret kararına karşı İzmir Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz ettik. Bölge İdare Mahkemesi itirazımızı kabul etti. Yerinde keşif yapıldıktan sonra karar verilecek. Buca Cezaevi arazisi halkındır ve tümüyle yeşil alan olacaktır. Halkın yeşil alan olmasını istediği yerin ranta ve betona teslim edilmesine izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum