Buca Cezaevi arsası tartışması afişlere yansıdı

    Buca Cezaevi alanının planları yargıya taşınırken, Büyükşehir cephesi itirazlarını sokaklara taşıdı. Belediye tarafından kentin çok sayıda bölgesinde billboardlara Büyükşehir'in önerdiği plan ile bakanlığın tartışmalara yol açan planı yan yana koyularak sergilendi.

    Buca Cezaevi arsası tartışması afişlere yansıdı
    08 Aralık 2022 - 19:45
    Yıkımı tamamlanan Buca Cezaevi alanının yeniden planlanması tartışmaları sürüyor.
    Geride kalan ay Büyükşehir Belediyesi’nin yeşil alan odaklı düzenlemesinin meclis gündemine geleceği gün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından askıya çıkarılan planlar gündeme damga vurmuştu.
    Bakanlığın planlarına askı sürecinde CHP İzmir, Büyükşehir Meclisi ve meslek odalarından ticaret alanı ve konut odaklı vurgusuyla itiraz gelirken, AK Parti cephesi yeni düzenlemede yaklaşık 40 bin metrekare sosyal donatı alanı olduğunu savunmuştu.

    Süreçte Büyükşehir ile TMMOB ve meslek odalarını bir araya getiren zirvede ortak mücadele planı kararı çıkmış, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de “Zehirli Sao Paulo gemisiyle mücadelede nasıl zafer kazandıysak Buca’da da kazanacağız. İzmir’i bu haklı mücadelenin bir parçası haline getirmek istiyoruz” yargı sinyali vermişti.

    Gelişmelerin ardından Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grubu da geçtiğimiz günlerde İzmir Bölge Adliye Mahkemesi’ne yaptığı başvuruyla planlarına iptal davası açmıştı. 

    "BAKANLIĞIN ONAYLADIĞI/BİZİM TALEP ETTİĞİMİZ..."
    Planlar yargıya taşınırken, Büyükşehir cephesinde kamuoyu nezdinde hamleler de sürüyor. Büyükşehir son olarak plan tartışmasını billboardlara taşıdı. Kurum tarafından kentin çok sayıda bölgesinde billboardlara Büyükşehir'in önerdiği plan ile bakanlığın tartışmalara yol açan planı yan yana koyularak sergilendi. Billboardlarda Büyükşehir'in önerisi olan plan için "Bizim talep ettiğimiz", akanlığı planı için de "bakanlık tarafından ilan edilene göre modellenmiştir" ifadeleri yer aldı. Öte yandan bakanlığın planının yer aldığı afişte 'Buca Cezaevinin alanının yaklaşık yüzde 70'i bina yapılmak isteniyor' ifadesi de dikkat çekti. (Gerçek İzmir)

    YORUMLAR

    • 0 Yorum