Buca Cezaevi arsası için büyük 'miting' kararı!

    Buca Cezaevi planlamasına karşı bir araya gelen İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri ile yerel yönetimler, dün ilk toplantısını gerçekleştirdi. Basına açık bölümde konuşmaların gerçekleştirildiği toplantıda basına kapalı bölümde süreçte izlenecek yol haritaları masaya yatırıldı. Buna göre ilk geniş katılımlı eylemin yapılacağı tarih oldu.

    Buca Cezaevi arsası için büyük 'miting' kararı!
    10 Kasım 2022 - 17:49
    İzmir’de tartışmalara neden olan Buca Cezaevi planlaması ile ilgili tartışmalar hız kesmeden devam ediyor. Yıkım süreci öncesi ayrı, yıkım sonrası ise ayrı tartışmalara neden olan tartışmalarla ilgili sivil toplumun ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in itirazları sürüyor.

    İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin mevcut planların iptali için çalışma yürüttüğü ve alanın ‘rekreasyon alanı’ olarak tanımladığı planları Büyükşehir Belediye Meclisi’ne getireceği haberleri sonrası kentte tartışmalar başlarken, meclisin gerçekleştirilmesine kısa bir süre kala Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı alan ile ilgili kendi planlarını hazırladığını duyurmuş ve askı sürecini başlatmıştı.

    Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Örgütü Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne giderek bakanlığın Buca Cezaevi alanı için hazırladığı planlara itiraz etmişti. Sonrasında ise TMMOB, DİSK, İzmir Barosu, İzmir Tabip Odası ve birçok STK yaklaşık 300 dilekçe ile  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’ne giderek itiraz dilekçesi vermişti.

    İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Belediyesi, DİSK, İzmir Barosu, İzmir Tabip Odası, KESK dün bir araya gelerek forum düzenlerken süreçte izlenecek yol haritaları masaya yatırıldı.

    TOPLANTIDAN DETAYLAR
    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ve Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın konuşmalarının ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi üyesi Zafer Mutluer’in bilgilendirmesi basına açık gerçekleştirilirken, toplantının devamı ise basına kapalı olarak yapılmıştı. Basına kapalı bölümde ise sürecin yol haritası belirlendi. Yapılan fikir alışverişlerinde ilk olarak deklarasyon hazırlanması kararı alındı. Önümüzdeki haftaya kadar hazırlığının tamamlanması beklenen metnin basın önünde açıklanacağı öğrenildi.

    İLK MİTİNG TARİHİ BELLİ OLDU
    Görüşmelerde ayrıca alan ile ilgili geniş katılımlı eylem kararı alındığı bildirildi. Edinilen bilgilere göre 20 Kasım tarihinde Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu, İzBB’nin öncülüğünde Aliağa’ya getirilmesi planlanan Sao Paulo gemisinde yapıldığı gibi geniş kapsamlı bir eylem düzenlenecek. Buca Cezaevi’nin bulunduğu alanda yapılması beklenen eyleme binlerce vatandaşın katılması bekleniyor.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum