• Reklam

Buca Cezaevi arsası için belediyeden plan

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yıkılan Buca Cezaevi arazisinin Rekreasyon Alanı ve Genel Otopark Alanı olarak belirlenmesine yönelik hazırladığı imar planı değişikliği önerisini 30 gün süre ile askıya çıkardı. Süreç içinde itirazların gelmemesi halinde alan ile ilgili planlar kesinleşmiş olacak.

Buca Cezaevi arsası için belediyeden plan
13 Ocak 2023 - 16:14
İzmir’de yıkım süreci tartışmalara neden olan ve AK Parti ile CHP'li Buca Belediyesi’nin ortak çalışması ile yıkımı sağlanan ancak planlama sürecine tartışma yaşanan Buca Cezaevi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

İLK ADIM BÜYÜKŞEHİR’DEN GELMİŞTİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi alanın Rekreasyon Alanı ve Genel Otopark Alanı olarak belirlenmesine yönelik hazırlanan, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği önerisi Büyükşehir Belediyesi Meclis Gündeme gelmiş ve gündeme gelen ve tartışmalara neden olan gündem maddesi CHP ve İYİ Parti’nin kabul oyları sonrası oy çokluğuyla kabul edilmişti.

BAKANLIK DA PLAN YAPMIŞTI AMA…
Büyükşehir'in planlarının yanı sıra Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı alanı rezerv alan ilan ederek yeni bir plan hazırlamıştı. Bakanlığın planlarına alternatif plan geliştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı planlar için bugün kritik bir gelişme yaşandı. Alanın yeşil alan olmasını öneren planlar askıya çıkarıldı. 30 gün süre ile askıya çıkarılacak olan planlara itirazların gelmemesi halinde, alanın yeşil alan olarak belirlenmesi önünde yasal engel kalmamış olacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum