Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç: Kent merkezi yeniden planlandı

    İZMİR'in Buca ilçesi Belediye Başkanı Erhan Kılıç, 4 yıllık görev süresini anlattığı basın toplantısında ilçenin geleceğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Buca'nın 25 kilometrekarelik kent merkezinde 1665 hektarlık alanı yeniden planlamasını yaptıklarını belirten Başkan Kılıç, "Göreve geldiğimizde, 'Yaşanabilir Buca hayali kurduk. En önemli kriter imar planlarıdır. Bu plan kenti kurtaracak ve bütün İzmir'e örnek olacak" diye konuştu.

    Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç: Kent merkezi yeniden planlandı
    11 Ocak 2023 - 23:16 - Güncelleme: 11 Ocak 2023 - 23:17

    Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, düzenlediği basın toplantısı ile Buca'nın geleceğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Buca Belediyesi Bağ Evi'nde yapılan toplantıda Başkan Erhan Kılıç, 4 yıllık görev süresini özetleyen sunum yaptı. Toplantıda konuşan Başkan Erhan Kılıç, Buca kent merkezini yeniden planladıklarını belirtip, "Buca'nın planlaması çok önemli. Buca tarihinde bir planlama yok. Buca'nın tamamı 170 kilometrekare, kent merkezi ise 25 kilometrekare. Bu alanın yaklaşık 1665 hektarını yeniden planladık. Şu an büyükşehirde. Atatürk maskı o tarafta. Bize ait olan alanın planı bitti. Protokol yolunu bitirdik. Maskın arkasından bir Ata Parkı yapılacak. Oradaki vatandaşlarımız depreme dayanaklı, Buca'ya uygun güzel konutlarına kavuşacaklar. Kötü görüntü ortadan kalkacak. Yeşil alanın olduğu bir proje ortaya çıktı. 1. etap bölge 40 metrelik yolların olduğu bir yer. Basmane meydanlarından büyük meydanların olduğu, otoparkların, çöp toplamanın bile yer altından olduğu bir alanda 5 yılda gerçekleşecek. Ova mahallesini tanınamayacak hale gelecek. İzmir'in en yaşanabilir yeri haline gelecek. Mobilyacı ve sanayicilerimizin olduğu Seyhan mahallemizin planları bitti Çaldıran Mahallesi planı bitti. Büyükşehirden geçecek. Göreve geldiğimizde, 'Yaşanabilir Buca hayali kurduk. En önemli kriter imar planlarıdır. Bu plan kenti kurtaracak ve bütün İzmir'e örnek olacak" dedi.

    'BUCA'DA MALİ DİSİPLİN SAĞLANDI'

    Buca Belediyesi'nde mali disiplini sağladıklarını belirten Başkan Erhan Kılıç, kendileri önceki dönemde 209-219 milyon TL bütçenin olduğunu ve borcun ise bütçeni iki katına yakın olduğunu söyledi. 2023 bütçesinin 1.5 milyar TL'ye yaklaştığını ve şu an borçlarının 380 milyon TL civarında olduğunu aktaran Başkan Kılıç, piyasa borçlarının ise sıfırlandığını belirtti. Buca'nın sosyoekonomik açıdan İzmir'in orta ve ortanın altına gelir seviyesine sahip en büyük ilçesi olduğunu dikkat çeken Başkan Kılıç, Göksu, Mustafa Kemal ve İnönü mahallelerini kapsayan Ova bölgesinde ulaşmadıkları ev kalmadığını kaydetti.

    30 Ekim 2020 depreminde arama kurtarma ekiplerinin önemini görerek Buca KUT'u kurduklarını dile getiren Başkan Kılıç, kısa sürede Türkiye'nin en iyi arama kurtarma ekipleri haline geldiğini ifade etti. Sarı Masa Çözüm Merkezi kurduklarını ve Buca'nın şikayetlerini buradan gördüklerini aktaran Başkan Kılıç, 7 ayda 33 bin sonuçlanan, 4 bin bekleyen şikayetle 18 bin kişiyi ulaştıklarını anlattı. Buca'da en büyük şikayetlerin trafik ve yol konusunda geldiğini belirten Kılıç, asfaltlama tesisi kurduklarını amaçlarının ise Buca yollarının büyük bir kısmında, 2023 yılı içerisinde, serme asfalt işini bitirmek istediklerini dile getirdi.

    'MENDERES CADDESİ, METRO İNŞAATI ÇALIŞMALARINDA 1 YIL TRAFİĞE KAPATILACAK'

    Hizmetin siyaseti olmaz şiarı ile yola çıktıklarını ve Buca Cezaevi'nin kaldırdıklarını aktaran Erhan Kılıç, "Cezaevinde 4 bin 500 yakın tutuklu hükümlü vardı. 'Buca Cezaevi'nin kalkması için el birliği ile çalışmalıyız' dedik. Buca'ya hiç yakışmayacak cezaevi kaldırıldı. Bizim için çok önemli olan trafik konusu var.  Orada Adnan Kahveci Bulvarı var. Menderes caddesi paralelinde bulunuyor. Bu yolun öneminin metro çalışmasında anlayacağız. Menderes Caddesi metro inşaatı çalışmalarında 1 yıl trafiğe kapatılacak. Bu yolun önemi o zaman daha iyi anlaşılacak. Buca'da bir Berlin Duvarı var. Buca demiryolu istasyonu. Hat boyunca Buca'yı ikiye ayırıyor. Şu anda kullanılmıyor. Burada da 'Hizmette siyaset olmaz' dedik. 30 yıldır Buca'ya kazandırılmaya çalışılan bir yer. Buca'ya yakışır bir alan yapacağız. İstasyonun olduğu alan da 'Kültür Sokak' olacak. Projelendirmesi bitti. Buca'nın bir meydanı yok. Stadın alım prosedürünü başlattık. Meydan yapacağız" dedi.

    BAŞKAN KILIÇ'TAN BUCA CEZAEVİ AÇIKLAMASI

    Başkan Kılıç, açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıkılan Buca Cezaevi alanı ile ilgili soruya Başkan Kılıç, "Cezaevinin kaldırılması süreci zor ve meşakkatli bir çalışmaydı. Cezaevinin bulunduğu alan, kadastral bir parsel değil. Cezaevinin bulunduğu alanda, her arsada olduğu gibi bir plan yapılır. Buranın hali hazırda 2003 yılının 6 ya da 7'nci ayında kesinleşmiş bir imar planı var. Bu imar planında cezaevinin göbeğinde 25 bin metrekarelik alanda paralı ticaret merkezi görülüyor. Böyle bir kesinleşmiş planı var. Bu diplomasi ile çözülmeli. Burada bunun çalışmasını yapıyoruz. Yeni bir rezerv alanı olarak kente yeşil alan kazandırmayı düşünüyoruz. Burada yeni bir değer ortaya çıkarmak gerekiyor. 2003 yılında yapılan, o anki yasaya göre planlama yetkisi ilçe ve büyükşehir belediyelerindeydi. O zaman bir plan yapılmış ve bu kesinleşmiş. Sonrasında 2007-2008 yıllarında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na planlama yetkisi veriliyor. Bakanlık burayla ilgili yeni bir plan hazırlayarak askıya çıkardı ama bu daha sonuçlanmış aşamada değil. Buna itirazımızı yaptık. Bakanlığın planı yüzde 99. Mahkemeden dönecektir" ifadelerini kullandı. (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum