• Reklam

Bu tartışma taksicilere kazandıracak!

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlık seçiminin tarihi git gide yaklaştıkça vitesler yükselmeye direksiyonlar ısınmaya başladı. Taksimetre tarife ayarlarıyla ilgili çarpıcı iddialar sunan Başkan Adayı Özkan Özbay, taksicilerin faydasına olacak önemli bir tartışma başlattı. İşte taksicilerin belini büken taksimetre ayarlarıyla ilgili o tartışmanın detayları…

Bu tartışma taksicilere kazandıracak!
02 Aralık 2021 - 14:13
“Taksimetre ayarları ‘Ayarımızı’ bozdu”
Taksimetre tarife ayar dönemlerinde taksici esnafının büyük sıkıntılar yaşadığına dikkat çeken İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Özkan Özbay sosyal medya hesabından önemli iddialar paylaştı.

Özbay paylaşımında şu ifadeleri kullandı;
   “Çalışma yapılacak bir şeyiniz yok. 'Teknoloji devrimi' denilen sisteminiz benden para almak için nasıl mesaj atıyorsa, nasıl kaç paralık iş yaptığımı görüyorsa egzoz salınım ölçümü yapıyorsa? Taksimetre ayarı tek tuşla mümkün. Petrol istasyonu sahibi zamlarda pompayı sırtına alıp, yeni tarifeyi ayarlatmak için deliler gibi saatlerce bir yerlerde sıra bekliyor mu? Hayır. Bu sistem de öyle 3 saniyelik bir işlem.
Taksici esnafımıza bu eziyeti bizim Yönetim döneminde son vereceğiz. 16 yıldır Şoförler Odamızı yöneten yorgun yönetimin temsilcisi, esnafa mesaj atarak üç gün boyunca Taksileri bekleterek yaptıkları tarife ayar çalışmasını övüyor, yasal sürece vurgu yapıyor. Önce yandaşların ve bazı duraklara geceden yaptığınız ayarların hesabını verin!
1-Uzaktan güncelleme için bu güne kadar neden adım atmadınız?
2-Yıllardır Federasyon yönetimindesiniz neden çözmediniz?
3-Bizler doğruları anlatmak için duraklardayız esnafın yanındayız!
4-Ayar ücreti 650 tl’nin açılımını esnafla paylaşın yoksa ben Tüm detayları sayfadan paylaşıcam!!!
5-Esnafı kandırmayı bırakın Belediye ve kaymakamlık pay alıyor diyorsunuz?
6-Yolun sonu görünüyor Özkan Özbay döneminde Taksimetre ayar ücretlerini esnafımıza bir jest yaparak taçlandıracağız….”



Özbay’ın taksici esnafından büyük destek gören paylaşımı sonrasında mevcut başkan Celil Anık’ta sosyal medya hesabı üzerinden cevap yazmak zorunda kaldı. Cevabında kanunların bu şekilde olduğunu savunan Anık şu ifadeleri kullandı.
 
 “Bunlar kanun ve yönetmeliklere tabidir. Bunlar değişmediği sürece böyledir. Değişmesiyle ilgili de bir çalışma vardır ama neticeleneceği zaman belli değildir. O yüzden de bunun üzerinden algı yaparak eğer bizleri suçlamaya kalkanlara da lütfen itibar etmeyin.”
  
“Bu zihniyet tozlu sayfalara mahkûm”
Ancak Anık’ın bu açıklamaları ne Özbay’ı ne de taksicileri tatmin etmedi. Kanun ve yönetmelikleri gayet iyi bildiğini vurgulayan Özbay bürokrasiye takılıp kalmış eski ve yorgun zihniyetin ancak böyle bir açıklama yapabileceğini belirtti. Ayrıca Özbay, “Bizim değiştirmek istediğimiz tam da bu tozlu sayfalara mahkûm kalmış zihniyet, biz ise gerek bakanlarla gerek kurumlarla görüşerek bu teknoloji çağında bunu nasıl değiştirebiliriz, esnafımızı bu zulümden nasıl kurutabiliriz? diye uğraşıyoruz. Merak etmeyin az kaldı, esnaf arkadaşlarımızın yüzünü güldürecek projelerimiz üstünde çok çalıştık. Kısa bir süre sonra bunları açıkladığımızda yönetim koltuğunda değil taksi koltuğunda rızkını kazanmaya çalışan tüm esnafımıza sevinç yaşatacağız.” dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum