Bu nasıl çevrecilik! Çevreci başkandan ağaç katliamı

    İzmir'de Selçuk Belediyesi'nin ağaç katliamı vatandaştan tepki gördü. Vatandaşlar belediyenin ağaç kesimlerine karşı ağaç nöbeti başlattı. CHP'li belediye başkanı, ağaç kesimi için halkı iknaya geldi, ama başarılı olamadı.

    Bu nasıl çevrecilik! Çevreci başkandan ağaç katliamı
    09 Kasım 2023 - 12:19
    İzmir'de Selçuk Belediyesi'nin ağaç katliamı vatandaştan tepki gördü. Vatandaşlar belediyenin ağaç kesimlerine karşı ağaç nöbeti başlattı. Ağaçlara sarılan vatandaşlar kesim ekiplerinin katliamına engel oldu. Vatandaşlar olay yerine gelen Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’e de tepki gösterdi.



    PARK İÇİN AĞAÇ KESİMİ

    Selçuk Belediyesi'nin ağaç kesimlerini park yapımı için kesmesi için şaşkınlığa neden oldu. Atatürk Mahallesi’ndeki PTT’nin yanındaki alanı park olarak düzenlemek isteyen belediye çok sayıda ağacı kesti. Ancak vatandaşlar daha fazla ağaç kesilmesine karşı çıktı.



    ATATÜRK BİR AĞAÇ İÇİN KÖŞKÜ TAŞIMIŞTI, SİZ KATLEDİYORSUNUZ

    Bölge sakinlerinden Uyar Küçük. “Selçuk’ta büyüdüm. Bu meydanlarda yetiştim. İnanın sabah geldiğimde içim kan ağlayarak bu ağaçların kesilmesini gördüm. Sayın belediye başkanına bu olay hiç yakışmıyor. Filiz Hanım’a sesleniyoruz. Senin mensup olduğun partinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Bir ağacı kurtarsın diye köşke 3-4 metre ileriye aldı. Neden Atatürk’ün izinden gitmeyip de bu ağaçları kesiyorsunuz. Selçuğumuza bu katliam yakıyor mu? Biz çocuklarımıza bir yeşil alan, gölgesinde oturacakları bir ağaç bırakamayacaksak bizlere ve size yazıklar olsun diyoruz” dedi. (Egeligazete)

    YORUMLAR

    • 0 Yorum