• Reklam

Bu kitap çocukların hayal güçlerine hitap ediyor

Esra Karagülle’nin çocuk kitabı Yok Artık Çıp Çıp’ın Bale Pabucu, Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık (KDY) tarafından yayımlandı. Aynı zaman da Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Üyesi (ÇYDD) olan Karagülle kitabın gelirini de Anadolu’da Kızım Var projesine bağışlıyor.

Bu kitap çocukların hayal güçlerine hitap ediyor
09 Kasım 2021 - 11:43 - Güncelleme: 09 Kasım 2021 - 12:47
“Kendinden daha az şanslı olan insanlara yardım” amacıyla düzenlenen bir bazaar day etkinliğine kızı Serra’yla giden Esra Karagülle bu etkinliğin hayatlarını değiştireceğini o zamanlar bilemezdi. Etkinlikte ilk kez karşılaştıkları su kaplumbağasını çok sevip eve getirdiklerini belirten yazar Karagülle, artık ailenin bir üyesi olarak kaplumbağalarına Çıp Çıp adını koymuşlar. Esra Karagülle, o zamanlar adını Çeya olarak ifade eden kızı Serra (bugün 21 yaşında) ile çok meraklı ve afacan olan Çıp Çıp’ın birlikte büyüdüklerini, kızı ve Çıp Çıp’dan etkilenerek yazdığı bu hikayeyi on kitaplık bir seri yapmayı planladığını ifade etti.


Yetenekler önemli ama başarıyı getiren çok çalışmak temasını işleyen Karagülle, kitabın içinin yayınevi tarafından siyah beyaz basıldığını ama tüm çocuklara kitabı kendi yaratıcılıklarına bırakarak sevimli kaplumbağa Çıp Çıp’ı, Çeya’yı, Esra’yı ve hatta tüm kitabı renkli boya kalemleriyle okurlarının hayal dünyasına bırakarak, kitabın ressamı olmaya davet ediyor.

Yazar telif haklarının tamamını bu projeye bağışladığını söyleyen yazar, “sadece bir kitap okumakla kalmayacak, bir kız çocuğuna da el uzatmış olacaksınız” diyor. ÇYDD Zekeriyaköy Şubesi Üyesi olduğunu belirten Esra Karagülle, “ÇYDD’nin 1997 yılında “Okumayan Kızımız Kalmasın!” diyerek başlattığı “Anadolu’da Kızım Var” projesiyle bugüne kadar 91 bin 183 öğrenciye burs desteği sağlandı. Ülkemizde okullaşma oranının artması ve erken yaşta evliliklerin önüne geçilmesi konusunda hassasiyet gösteren derneğimiz özellikle kırsal bölgelerde uzun yıllar yoğun çalışmalar sürdürmüş ve kızlarımızın okulla yeniden buluşabilmesi için büyük uğraş verdi. Bugün ortaöğretim düzeyindeki kızlarımızı destekleyip, onları üniversiteye hazırlıyor ve meslek sahibi olmalarını amaçlıyoruz” dedi.

Esra Karagülle Kimdir?

İstanbul’da doğan Esra Karagülle İşletme Eğitimi aldı. İlkokula giderken başladığı bale ve piyano eğitimini, liseyi bitirmesiyle tamamladı. Lise öğrenimi esnasında İzmir Devlet Tiyatroları’nda sahnelenen “Boy Friend” isimli müzikal tiyatroda rol aldı. Üniversite öğrenimini tamamladıktan sonra iş yaşamına başladı ve şu anda da çalışma yaşamının içinde. İzmir SEV İlköğretim Okulu Bale Kulübü’nde gönüllü olarak öğretmenlik yaparak gösteriler sahneleyen yazar, karma resim sergilerine de katıldı. Güzel sanatların her alanını çok seven Karagülle, çocuklarla iletişim kurmayı da çok seviyor. Kızı Serra ve on beş senedir birlikte yaşadıkları kaplumbağaları Çıp Çıp’tan ilham alan Karagülle, çocuk edebiyatı alanında çalışmalarını sürdürüyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum