Annesini icra yoluyla görebiliyor
  • Reklam

Bu karar Türkiye'de bir ilk: Annesini icra yoluyla görebiliyor

İzmir’de yaşayan 55 yaşındaki Semra Gültekin, geçen yıl annesi Yıldız Gültekin’i demans hastası olduğu için ablasının yanına gönderdi. Ancak annesi kendisine bir daha gösterilmediği gerekçesiyle hukuk mücadelesi başlatmak zorunda kaldı.

Bu karar Türkiye'de bir ilk: Annesini icra yoluyla görebiliyor
27 Kasım 2023 - 14:28
Ayvalık 1’inci Asliye Hukuk Mahkemesi, Türk Medeni Kanunu’nun çocuk ilişkilerini düzenleyen 323’üncü maddesini, 18 yaşından büyükler için de uygulayarak, Gültekin’in annesini her ayın ilk cuma günü icra yoluyla görebilmesine karar verdi.


Semra Gültekin’in annesi Yıldız Gültekin, 89 yaşında demans hastası. Semra Gültekin, annesini ablasının yanına geçici olarak gönderdiğinde, annesini bir daha göremez hale geldiğini öne sürerek avukatı aracılığıyla hukuki süreç başlattı. Mahkeme sürecinde ablası, Gültekin hakkında uzaklaştırma kararı aldı ve Gültekin’e vasi atanmasına karar verildi. Ancak Gültekin, annesine hala ulaşamadı.



HER AYIN İLK CUMA GÜNÜ GÖRÜŞ İZNİ
Ayvalık 1’inci Asliye Hukuk Mahkemesi, çocuk ilişkilerini düzenleyen kanunu, 18 yaşından büyükler için de uygulayarak, Gültekin’in annesini görebilmesine karar verdi. Mahkeme kararında, annenin sağlık durumu ve Gültekin’in duygusal açıdan bu durumdan etkilenebileceği vurgulanarak, her ayın ilk cuma günü icra kanalıyla görüşme kararı alındı.



TÜRKİYE'DE BİR İLK
Gültekin’in avukatı Erdoğan Zeren, bu kararın Türkiye’de bir ilk olduğunu belirterek, yasada boşluk olduğunu ve bu kararın diğer benzer durumları yaşayan kişilere de yol gösterici olabileceğini ifade etti. Gültekin ise annesine iyi bakılmadığını ve mahkeme kararının uygulanmasını beklediğini dile getirdi. Hala annesini icra yoluyla görebilen Gültekin, yaşadığı bu sürecin kendisini derinden üzdüğünü ve annesine iyi bakma sorumluluğunu yerine getirmek için mücadelesini sürdürdüğünü söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum