• Reklam

"Bu 14 Mart, sağlık çalışanları için milat olsun"

Sağlık-Sen İzmir 1 No.lu Şube Başkanı Cihan Bektaş, sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramının buruk geçtiğini aktardı. Bektaş, “Sağlık çalışanlarının kronikleşmiş sorunları çözülsün. Bu 14 Mart sağlık çalışanlarımız için milat olsun” dedi.

"Bu 14 Mart, sağlık çalışanları için milat olsun"
14 Mart 2021 - 18:46
Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen İzmir 1 No.lu Şube Başkanı Cihan Bektaş, 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle yaptığı basın açıklamasında, sağlık çalışanlarının sorunlarını dile getirdi. 14 Mart’ın sağlık çalışanları için milat olması çağrısında bulunan Başkan Bektaş, kronikleşmiş hale gelen sorunların bir an evvel çözülmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Bektaş, “Günümüz şartlarına yakışmayan ulusal ve uluslararası dengesiz ücret dağılımlarına, özlük haklarındaki birçok eksikliğe, çalışma alanlarındaki mobbinglere rağmen büyük bir gayretle evine alın terinin karşılığını götürmek için çaba sarf eden, bunun için köyünden kentinden uzaklarda emek veren, doktoruyla, hemşiresiyle bütün sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun. Bu 14 Mart’ta da, sağlık çalışanlarımız buruk bir bayram yaşıyor. Fedakar sağlık çalışanlarımız, Pandemiyle mücadele ediyor, ağır iş yükünün altında eziliyor, emeğinin karşılığını alamıyor, yıllardır çözüm bekleyen sorunlarıyla tek başlarına mücadele ediyor. 2021 ‘sağlık çalışanları yılı’ ilan edildi ancak, sağlık çalışanlarının sorunlarının çözümüne dair henüz tek bir adım atılmadı. Defalarca söyledik, buradan bir kez daha söylüyoruz, sağlık çalışanlarımız, hak etmediklerini ya da hakkı olmayanı değil, alın terlerinin ve mücadelelerinin karşılığını istiyorlar” diye konuştu.

“KRONİKLEŞMİŞ SORUNLAR ARTIK ÇÖZÜLSÜN”
Başkan Cihan Bektaş “Bu 14 Mart, bir milat olsun. Sağlık çalışanlarının belini büken, hakkaniyetsiz ve adaletsiz döner sermaye sistemi artık son bulsun.  istiyorlar. Ödemeler hastane bütçesinden değil, merkezi bütçeden karşılansın. Sağlık çalışanın gelirleri, hastanelerin gelirlerine bağlı olmaktan çıksın. Böyle olursa haksız ücret dağılımı da son bulacaktır. Gelin bu 14 Mart’ta sözleşmeli istihdam modeline son verin. Aynı işyerinde çalışan, aynı işi yapan sağlık çalışanlarının farklı mali, özlük ve sosyal haklara sahip olmaları kabul edilecek bir durum değildir. Nöbet ücretleri artırılsın. Çünkü sağlık çalışanları nöbete kaldıklarında, normal mesai ücretinden daha düşük ücret alıyor. Oysa diğer kamu çalışanlarında tersi bir durum söz konusu. Sağlık emekçileri, üçüncü sınıf kamu çalışanı değildir. Hayat kurtarmakla yükümlü oldukları unutulmamalıdır. İcap nöbetlerindeki çağdışı uygulamanın ortadan kalkmasını istiyoruz. İdari tasarrufla bazı sağlık çalışanlarına icap nöbeti ödenirken bazılarına ödenmemesinin izahı mümkün değildir. İcap nöbet ücretleri anne sütü kadar helaldir, her çalışana her hak edene ödenmek mecburiyetindedir” açıklamasında bulundu.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI, ÜLKENİN HAYAT SİGORTASIDIR”
Sağlık-Sen İzmir 1 No.lu Şube Başkanı Cihan Demir, “Sağlık çalışanlarımız eksik kadrolarla, yüksek kapasitede hizmet üretmeye çalışıyor. Normal koşullarda bir hemşire dört hemşirenin yaptığı işi yapıyor. Benzer durum diğer branşlarda çalışanlar için de geçerli. Sorunun önüne ancak istihdam açığının sıfırlandığı güçlü sağlık ordusuyla geçilebilir. Bu yoğunlukta gece gündüz demeden fedakarca hizmet veren sağlık çalışanlarımız hatalı idari uygulamalarla da mağdur ediliyor. Öte yandan, hemen her gün şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarımız var. Sağlık çalışanları artık şiddet kurbanı olmak istemiyor! Bu konudaki önlemlerin artırılması, hapis cezası verilmesi, hastanelerdeki güvenliğin artırılması gerekiyor. Uygulanan şiddet, fiziki acının yanı sıra travmalara neden oluyor, korkutuyor, sindiriyor. Sağlık çalışanları bu ülkenin “hayat sigortası.” Herkesi, özellikle de sorumluluk sahibi olanları, bunun anlam ve önemini anlamaya ve bu doğrultuda sorunları çözmeye davet ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum