Bozdağ Kayak Merkezi'nde kumanda odasını fareler kemirdi

    Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Bozdağ Kayak Merkezi’nde bulunan ve kayakseverlerin kullandığı telesiyejin kumanda merkezine farelerin girerek kablolara zarar verdiğini, bu sebeple telesiyejin bir süre kullanılamayacağını belirtti. Eriş açıklamasında "Vatandaş tesisin etrafında artık kartopu oynar" dedi.

    Bozdağ Kayak Merkezi'nde kumanda odasını fareler kemirdi
    12 Ekim 2022 - 19:16
    İzmir Valiliğince çığ tehlikesi nedeniyle kapatılan Bozdağ Kayak Merkezi, bu yıl alınan önlemlerin ardından günübirlik açılması kararlaştırıldı.
    Kayakseverlerin merakla beklediği kar yağışlarının arifesinde kayak merkezi ile ilgili olarak Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş’ten “fare” iddiası geldi.

    KAYAK MERKEZİ GÜNÜBİRLİK AÇIK OLACAK
    SonSöz TV’de katıldığı programda açıklama yapan Başkan Eriş, kayak merkezinin günübirlik açılacağı kaydederek “çığ tehlikesine karşı çalışmalar tamamlandı. Tesisin çeşitli mevkilerine çığ önleme bariyerleri konuldu. Pist uzunluğu arttırıldı. Kayak merkezi, bu kış sezonunda günübirlik olarak konuklarını ağırlayacak. Konaklama olmayacak. Konaklama tesisi depreme dayanıksız çıktı. Yenileme ve güçlendirme düşüncesi vardı. Ancak kış geldi ve bir netleşme olmadığı için artık başka zamana kaldı” dedi.



    FARELER KABLOLARA ZARAR VERMİŞ
    Kayak merkezinde bulunan telesiyejin kumanda merkezine kabloların zarar gördüğünü ve çalışmasının mümkün olmadığını söyleyen Başkan Eriş, “telesiyejin kumanda merkezine fareler girip kablolara büyük zarar vermişler. Böyle olursa sadece kayak yapılır. Bu tamiri dünyada sadece iki firma yapıyormuş onlar da yoğunlarmış. Bu firmalardan bir tanesi İranlı… Onlar da Suriye’de bir çalışma yürüttüklerini söylemişler, randevu bile vermemişler. Vatandaş tesisin etrafında artık kartopu oynar” diye konuştu.




    TESİSİN GEÇMİŞİ
    1997 yılında İzmir İl Özel İdaresi tarafından yapılan tesisin içinde 80 kişilik konaklama tesisi, 2 teleski, 1 telesiyej, 3 kayak pisti, kafeterya ve restoranı ile kayak ekipmanı kiralama odası bulunuyor. Bozdağ Kayak Tesisi, 2 yıl işletmeci tarafından çalıştırıldı. Zirveden 1999 yılında çığ düşünce günübirlik olarak da hizmet verilen tesiste hasar meydana geldi. İzmir Valiliği tarafından kapatılan tesis, 2003 yılında, İzmir Balçova Termal Tesisleri'nce devralındı.

    Bakım ve onarımları yapılan, gerekli güvenlik önlemleri alınan tesis, tekrar hizmete açıldı; ancak 2013 yılının ocak ve şubat aylarında tekrar çığ tehlikesi oldu. Tesislere doğru ilerleyen kar yığını, dere üzerindeki köprünün bir bölümünde, telesiyej direğinde ve tesisin bir odasının da penceresinde hasara yol açtı. Tesis, İzmir Valiliği'nin kararıyla bir kez daha kapatıldı.



    Tesis, 2018 yılının Haziran ayında Tarım ve Orman Bakanlığı'na devredildi. Mülkiyeti bakanlıkta olan tesisin tekrar faaliyete geçirilmesi için 'Çığ Projesi' hazırlanarak, 18,5 milyon lira ödenek tahsis edildi. Yapılan çalışmaların ardından kayak merkezi günübirlik hizmet verecek.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum