Böyle yardım mı dağıtılır?

    İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin iyi niyetle ve ihtiyaç sahipleri için başlattığı yardım kampanyasında toplanan erzakların dağıtım şekli büyük tepki topladı.

    03 Ocak 2021 - 15:52 - Güncelleme: 03 Ocak 2021 - 16:29



    Koronavirüs salgının en yoğun olduğu dönemde ‘Biz Varız’ sloganıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından halka yardım amacıyla başlatılan ve İzmir depremiyle kapsamı genişletilen kampanya beceriksiz ellerde rezalete dönüştü. Belediyenin iyi niyetle başlattığı kampanyada hayırseverlerin bağışlarıyla alınan gıda paketleri ve hijyen malzemeleri Konak İlçesi 2. Kadriye Mahallesi'nde bu sabah dağıtıldı.



    Sokağa çıkmanın yasak olduğu günde bir kamyon ve minibüs dolusu erzak, sokak ortasında işporta tezgahından dağıtılır gibi dağıtıldı. Hiç bir organizasyonun olmadığı dağıtımda, yardım almaya gelenlerin çoğunda maske olmaması dikkat çekti. Ayrıca mesafe kuralı da hiçe sayıldı.



    Bunların yanısıra bazı kişilerin baklagiller ve hijyen malzemesi olmak üzere iki ayrı paketten oluşan yardımlardan beşer onar aldığı, tartışmaların yaşandığı, hatta bazılarının kamyonet kasasını doldurduğu görüldü. İki-üç evi olan, kira geliri bulunan kişilerin bile yardım aldığı, bazı garibanların, gerçek ihtiyaç sahiplerinin sonradan haberi olduğu öne sürüldü.


    İzmirli hayırseverlerden toplanan yardımların bu şekilde bir kısmının heba edilmesi tepki tepki. Bu beceriksiz yardım dağıtımını kameraya çekerek sosyal medya hesabından yayınlayan bir mahalle sakini, muhtarlığın ve belediyenin organize olamamasından yakındı.



    BİZ VARIZ KAMPANYASI

    ‘Biz İzmir’ mobil uygulamalarında ve  www.bizizmir.com adresinde ‘Askıda İyilik Var’ bölümü oluşturuldu. Bağış yapmak isteyenler sıcak yemek, gıda paketi, hijyen paketi ya da uyku tulumu seçeneklerinden istediğini tıklayarak istediği miktarda yardım yapabiliyor. Sıcak yemek 25 TL, gıda paketi 75 TL, hijyen paketi 40 TL ve uyku tulumu ise 120 TL olarak belirlendi.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum