• Reklam

Borsa'da Kestelli tekrar başkan seçildi

İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim kurulu seçimleri sonucunda mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli'nin listesi güven tazeledi.

Borsa'da Kestelli tekrar başkan seçildi
08 Ekim 2022 - 19:09 - Güncelleme: 08 Ekim 2022 - 19:11

Demokrasi bayramı olarak bir seçimi daha geride bıraktıklarını anlatan İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli iki dönem Başkanvekilliği, son iki dönemde de Meclis Başkanı olan Barış Kocagöz'e teşekkürlerini ileterek yeni dönemde görevi Ömer Gökhan Tuncer'in görevi devraldığını açıkladı. Geçen dönemde Meclis Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Tuncer'in devraldığı bayrağı daha da yukarılara taşıyacağını dile getiren Kestelli, "Yeni dönem Meclis ve Yönetim Kurulu üyelerimiz ile hep birlikte, el ele vererek Borsamız, İzmir ve güzel ülkemiz için çalışmaya hazırız. İzmir Ticaret Borsası 131 yıllık geçmişiyle Türkiye'nin en köklü borsası. Ülkemizde tarımsal ticaretin kurallarıyla yeşerip yerleşmesinde tarihi misyonu bulunan çok önemli bir kurum. Bugün Borsamızda başlayan yeni dönemle birlikte, tarihi misyonumuzu güçlendirecek, ülke tarımının gelecek vizyonuna katkısını artıracak bir dönemin adımını atıyoruz" dedi.

'BU DÖNEMİ KALICI ESERLER BIRAKMA DÖNEMİ OLARAK GÖRÜYORUM'

Borsanın tarihi binasının güçlendirilmesi, yeni binanın tamamlanması, Borsacılık hizmetlerimizin çağın gerektirdiği teknoloji ile uyumlaştırılması gibi çalışmalara ağırlık vereceklerini kaydeden Kestelli, "İzmir Tarım Teknoloji Merkezi'nin tarımda ülkenin Silikon Vadisi olarak büyümesi, Ege Gastronomi Merkezi'nin bölgemizi bir çekim merkezi haline getirmesi, Borsa Vakfı'nın kök salması tarımın servetini dönüştürme yolunda odağımızdaki ana işlerimiz olacak. Bu dönemi, kentimiz ve ülkemiz için kalıcı eserler bırakma dönemi olarak görüyorum. Meclis'e ve Yönetim Kurulumuza giren eski üyelerimizin tecrübesi, yeni üyelerimizin enerjisi ile tüm hedeflerimize ulaşacağımızdan da eminim. Yeni dönemin Borsamız ve hepimiz için hayırlı olmasını diliyor, İzmir'e ve Türkiye'ye bolluk, bereket katmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.
İTB'de 2022-2026 tarihleri arasında görev yapacak yönetim kurulu asil listesi ise şu isimlerden oluştu: Işınsu Kestelli, Ercan Korkmaz, Bülent Uçak, İlhan Zincircioğlu Şeref İyiuyarlar, Erol Avni Bozkurt, Sonnur Kırmızıoğlu, Seyit Güngör Şarman, İsmail Emin Kentli, Sebahettin Dumlu, Özhan Şen.
Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri ise Deniz Celep, Erdem Barış Kılıç, Vural Gözgeç, Gürkan Gürel, Tolga Uğurel, Ömer Perşembe, Necati Polat, Abdurrahman Engin Olgunca, Mustafa Elmas ve Tuncay Paryaz'dan oluştu.

YENİ MECLİS BAŞKANI TUNCER ÜYELERE HİTAP ETTİ

Meclis başkanlık divanı seçiminin gerçekleştirildiği 2022-2026 dönemi ilk meclis toplantısı, en yaşlı üye Seyit Güngör Şarman'ın başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis Başkanlığı'na Ömer Gökhan Tuncer, Meclis Başkan Yardımcılıklarına Moiz Hemsi ve Nihat Sağır, Katip Üyeliğe Salih Nejat İblar seçildi. Mecliste ilk meclis başkanlık konuşmasını yapan Ömer Gökhan Tuncer de "Rüzgarımız İzmir'e olan aşkımız, topumuz tüfeğimiz de bereketli topraklarımız. Ülkümüz yeni ürünleri filizlendirmek, tarlaları yeşertmek, tarımın servetini dönüştürmek. Bu inançla 'vira bismillah' diyerek yola çıktık" dedi.
Disiplin Kurulu Asil Üyeleri Kemal Mehmet Esmer, Mustafa Atınç, Hanif Pehlivanoğlu, Umut Okan, Ahmet Tuğrul Başer, Şaban Can'dan oluşurken, Disiplin Kurulu Yedek Üyeleri ise Mustafa Meyva, Mehmet Emin Halıcıoğlu, Cüneyt Güleç, Mesut Çetinoğlu, Hayrettin Kıran, Emrullah Hasdemir oldu.
TOBB Delegeleri Asil Üyeleri ise Ömer Gökhan Tuncer, Ercan Korkmaz, Bülent Arman, Gürkan Gürel, Tolga Uskuç, Aydın Arıkök, Salih Nejat İblar, Erdem Barış Kılıç, Ali Koyuncuoğlu, Mehmet Alp, Tolga Uğurel, Murat Şenay, Bülent Öztürk, Mustafa Elmas, Abdurrahman Engin Olgunca, Turgay Bağçıvancıoğlu isimlerinden oluştu.
TOBB Delegeleri Yedek Üyeler de Tolga Onan, Eren Aka, Ömer Perşembe, Onur Çukur, Nuri Kahya, Halil Tepeli, Ali Özcan, Murat Eser, Mayer Arditi, Necati Polat, Yılmaz Akbıyık, Erdinç İnan Yılmaz, Celil Önder Türer, Suat Yıldırım, Abdülhamit Sevim, Erdem Baltacı oldu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum