Bornovalılar belediyenin verdiği fidanları, isimlerini yazıp dikiyor

    Kişi başına düşen yeşil alan miktarını her geçen gün artıran Bornova Belediyesi, ilçeye nefes olacak ağaç fidanlarını da sahiplendiriyor. Özellikle boş arazilerde yapılan çalışmalarda Bornovalılar belediyenin kendileri için getirdiği ağaçlara isimlerini yazarak dikimini gerçekleştiriyor.

    Bornovalılar belediyenin verdiği fidanları, isimlerini yazıp dikiyor
    31 Ocak 2023 - 12:37
    Bornova Evka 4 Mahallesi’nde yapılan çalışma kapsamında ilk olarak semtin sakinlerine anket çalışması uygulandı. Bornova Belediyesi İletişim Merkezi ekipleri kapı kapı gezerek vatandaşların görüşlerini aldı. Evlerinin yakınında bulunan boş alanlara zeytin, badem, akasya ve çam gibi ağaçlardan hangilerinin dikilmesini istediklerini sordu. Seçtikleri ağaçları dikiminden bakımına sahiplenmek isteyenleri belirledi.

    200’e yakın zeytin toprakla buluştu 

    200’e yakın zeytin fidanın  toprakla buluştuğu etkinliğe katılan Başkan Mustafa İduğ, “Zeytin ağaçları 1300-1400 yıl yaşayan ağaçlardır. Bu gün burada Bornovalılar ile birlikte 200’e yakın fidan diktik. Bu fidanların sahipleri yine vatandaşlarımız. Dikimini yaptıkları gibi bakımını da kendileri yapacaklar. Bizden sonra da gençlerimiz ve çocuklarımız bu ağaçları devralacak. Amacımız yarınlarımızı inşa edecek olan çocuklarımıza daha yeşil bir Bornova bırakmak. Bu anlamda yeni yeşil alanları ilçemize  kazandırmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.



    Muhtardan teşekkür

    Mahallesi adına Başkan İduğ’a teşekkür eden Evka 4 Mahalle Muhtarı Süleyman Ferah, “Belediyemiz tarafından Mahallemize bir çok çalışma yapılıyor. 2023 yılının ilk çalışması da fidan dikimi oldu. Belediyemiz bu yıl içinde mahallemizde düğün salonu, taziye evi ve çocuk aktivite merkezi gibi projeleri de hayata geçirecek” diye konuştu.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum