• Reklam

Bornova tüm zamanların yol rekorunu kırdı

İzmir'in Bornova ilçesinde, belediye tarafından yapılan çalışmalarla yılbaşından bu yana 26 bin 918 ton asfalt üretildiği bildirildi. Üretimin 9 bin 924 tonu satılırken, 17 bin tona yakınının da ilçe genelinde yapılan çalışmalarda kullanıldığı belirtildi. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, "Kurduğumuz asfalt üretim tesisiyle yolları daha uygun maliyet ile yeniliyoruz. Belediyemiz yetki alanındaki yollarda yapılan çalışmada tüm zamanların yol yapma rekorunu kırdık" dedi.

Bornova tüm zamanların yol rekorunu kırdı
05 Temmuz 2023 - 12:08 - Güncelleme: 05 Temmuz 2023 - 12:12

Bornova'da, yaz aylarında da hız kesmeyen yol çalışmaları kapsamında haziran ayında Gaziosmanpaşa ve Rafetpaşa mahallelerinde sıcak asfalt serimi gerçekleşti. 2 mahallede toplam 1.6 kilometreye, 1179 ton afsalt serim yapıldı. Lokal onarım ve yama çalışmalarında ise 20 ayrı mahallede ihtiyaç duyulan sokaklara 535 ton asfalt döküldü.

Bornova Belediyesi'nin yılın ilk 6 ayında yaptığı çalışmalarla ürettiği asfalt miktarının 26 bin 918 tona ulaştığı belirtildi.  Üretimin 9 bin 924 tonu satılırken, 17 bin tona yakınının da ilçe genelinde yapılan çalışmalarda kullanıldığı kaydedildi.
Yollarda yapılan çalışmalar ile Bornovalılara konforlu ulaşım sağlamak istediklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, "Kurduğumuz asfalt üretim tesisiyle yolları daha uygun maliyet ile yeniliyoruz. Belediyemiz yetki alanındaki yollarda yapılan çalışmada tüm zamanların yol yapma rekorunu kırdık" dedi. Belirlenen program dahilinde ilerlediklerini de ifade eden Başkan İduğ, "Serim çalışmalarında ilçe genelinde mahalle mahalle yenilemelerimizi yapıyoruz. Onarım ve yama çalışmalarında ise ihtiyaçlı noktalara müdahale ediyoruz. Bornova'da yol sorunu kalmayacak dedik bunun için de var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum