Bornova'daki tarihi Büyük Çarşı'da tente ve aydınlatma projesi

    İZMİR'in Bornova ilçesinin en hareketli bölgelerinden biri olan Tarihi Büyük Çarşı'nın üzeri, belediye tarafından tenteyle kapatılıp, aydınlatma projesi hayata geçirildi. Esnaflar, çalışmaların tamamlanmasının ardından çarşıyı gezen Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ'a, projenin tarihi bölgeyi canlandırdığını belirtip, verdiği destekler nedeniyle teşekkür etti.

    Bornova'daki tarihi Büyük Çarşı'da tente ve aydınlatma projesi
    20 Kasım 2022 - 13:47 - Güncelleme: 20 Kasım 2022 - 13:49

    Bornova Belediyesi, ilçenin sembol alanlarından biri olan Tarihi Büyük Çarşı'yı güneşten koruyup geceleri de ışıl ışıl olmasını sağlamak için tente ve aydınlatma projesini hayata geçirdi. 
    Sokak İyileştirme Projesi kapsamında Tarihi Büyük Çarşı'da sokakların üzeri kapatılarak estetik bir görünüm sağlanırken, ticari hareketliliğin artmasının da hedeflendiği çalışma kapsamında geceleri de ışıl ışıl bir sokak görünümü elde edildi.  Projenin, esnafın talepleri doğrultusunda genişletilerek Çarşı'nın geneline yayılacağı kaydedildi.

    Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ yapılacak çalışma öncesi esnafla bir araya geldiklerini ve onların görüşleri doğrultusunda projeyi şekillendirdiklerini belirtip, "Proje tamamlandığında da hemen esnafımızın yanına geldim. Esnafımızın hem üst örtüden hem de aydınlatmadan duyduğu memnuniyeti dile getirmesi bizi mutlu etti. Bu tarihi alan Bornova'ya yakışır hale geldi" dedi. Çarşı esnafı da, projenin hayata geçirilmesi nedeniyle duydukları memnuniyeti dile getirip, Başkan İduğ'a destekleri nedeniyle teşekkür etti.(DHA)

    YORUMLAR

    • 0 Yorum