Bornova'da Halk Dansları Festivali ile kültürel değerlere hizmet

    Bornova Belediyesi’nin çok sayıda sivil toplum kuruluşu ile birlikte ilk kez düzenlediği Halk Dansları Festivali büyük ilgi gördü. Sergiden panele, dans gösterilerinden konserlere pek çok etkinliğin gerçekleştirildiği festivalin coşkusu Bornova’nın dört bir yanına yayıldı. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Kültürel değerlerimizi yaşatmak adına gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğimizi geleneksel hale getirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

    Bornova'da Halk Dansları Festivali ile kültürel değerlere hizmet
    07 Haziran 2022 - 15:06

    Bornova Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, İzmir Turizm Folklor Derneği, Çamdibi Halk Oyunları Derneği, Bornova Karadenizliler Derneği, İzmir Folklor Derneği, Bornova Sanat Kulübü, Ege Mezunlar Derneği, Ege Kültür Derneği ve Ege Per Dans ve Ege Üniversitesi Ekin Dans Topluluğu’nun katılımıyla düzenlenen Bornova Belediyesi Halk Dansları Festivali büyük ilgi gördü. Dört gün süren Festival’in coşkusu Büyükpark’ta başladı, Çamdibi ve Pınarbaşı’ndaki gösteri ve konserler ile Bornova’nın dört bir yanına yayıldı.

    Bornova’nın dört bir yanında

    3 Haziran Cuma başlayan Halk Dansları Festivali kapsamında Bornova ve İzmir’de faaliyet gösteren çok sayıda kültür derneği Büyükpark’ta stant kurdu. Uğur Mumcu Kültür Sanat Merkezi Çok Amaçlı Salonu, Festival kapsamında “Sandık Kokusu” isimli sergiye ev sahipliği yaptı. Büyük ilgi gören serginin açılışını yapan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, stantları gezip katılımcı derneklerle tek tek hatıra fotoğrafı çektirdi. Festivalin ilk günü akşamı  Bornova  Belediyesi Kültür Merkezi’nde “Ege Destanları” paneli gerçekleştirildi. Büyük ilgili gören Festival kapsamında Cumartesi akşamı Büyükpark içindeki Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu, Pazar akşamı Çamdibi Atatürk Parkı’nda halk oyunları gösterilerine sahne oldu. Halk Dansları Festivali’nin finali 6 Haziran Pazartesi akşamı Pınarbaşı Çamlık Parkı’nda yapıldı. Halk oyunları gösterilerinin yanısıra Selda Kesgi, Bornovalılara Türk Halk Müziği ziyafeti sundu.

    Geleneksel hale gelecek

    Kültürel değerlerimizi yaşatmayı ve gelecek nesillere aktarmayı bir görev bildiklerini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Bu bilinçle kültürümüzün en önemli öğelerinden biri olan halk oyunlarımızı düzenlediğimiz festival ile hatırladık. Pandemi nedeniyle iki yıldır geniş katılımlı etkinlikler düzenleyemiyorduk. Çok özlemişiz. Bu sene ilk kez yaptığımız festivalimizi geleneksel hale getirmek istiyoruz” dedi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum