• Reklam

Bornova Belediyesi'nden vatandaşa tohum çimleme eğitimi

BORNOVA Belediyesi'nin tarımsal kalkınma alanında yaptığı çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar kapsamında atalık tohumların yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla Bornovalılara, tohum çimleme eğitimi verildi.

Bornova Belediyesi'nden vatandaşa tohum çimleme eğitimi
17 Mart 2023 - 12:48 - Güncelleme: 17 Mart 2023 - 12:50

İzmir'de Bornova Belediyesi'nin tarımsal kalkınma alanında yaptığı çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar kapsamında atalık tohumların yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla Bornovalılara, tohum çimleme eğitimi verildi. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü'nde düzenlenen eğitime katılanlar, istedikleri sebze ve meyvelerin tohumlarını toprakla buluşturdu. Bornova Belediyesi ziraat mühendisleri tarafından verilen derste, tohum dikim, çimlendirme ve bakımı konusunda bilgiler aktarıldı. 

10 MİLYON TOHUMUN DAĞITIMI HEDEFLENİYOR

Kayadibi Mahallesi'nde Yerel Tohum Bahçesi kuran Bornova Belediyesi, domates, patlıcan, biber, bamya, kavun ve karpuzun da aralarında olduğu 45 çeşit üründen elde edilen tohumları vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıyor. Ayrıca toprak ve tohum yetiştirme aparatları da veriliyor.  2023 yılı için 10 milyon tohumun dağıtımının yapılması hedefleniyor.

'SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIMI DESTEKLEMEYE GAYRET EDİYORUZ'

İyi ve sağlıklı bir gelecek için sürdürülebilir tarım uygulamalarına ihtiyaç olduğunu ifade eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, "Atalık tohumların geleceğe taşınması ve yerel tohumlarımıza sahip çıkma adına çalışmalar yapıyoruz. Yerel tohum bahçemizde yetiştirdiğimiz ürünlerden elde ettiğimiz atalık tohumları Bornova'da tarımsal üretim yapanlara ve isteyen vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Böylelikle bu bölgenin özgün koşullarına göre evrimleşmiş, daha az sulama isteyen, daha az gübre isteyen tohum ve fidelerle sürdürülebilir tarımı desteklemeye gayret ediyoruz" dedi. (DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum