• Reklam

Bombayı teslim eden kayıp!

Taksim'deki bombalı saldırının ardından gözaltına alınanların sayısı 50'ye yükseldi. Gözaltına alınan son iki ismin oldukça kritik görevler üstlendiği tespit edildi. Ammar Jarkas'ın, terörist Ahlam Albashir'a bombayı teslim eden Bilal Hassan'ı olaydan sonra Edirne'ye götüren ve bölücü terör örgütü PKK üyelerinin yurt dışına kaçışlarını organize eden kişi olduğu öğrenildi.

Bombayı teslim eden kayıp!
15 Kasım 2022 - 13:32
Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki hain terör saldırısıyla ilgili yeni gelişmeler yaşandı. İki kişi daha gözaltına alındı. Hain terör saldırısını gerçekleştiren kadın terörist Ahlam Albashir ile birlikte gözaltı sayısı 50'ye yükselmiş oldu.
Bölücü terör örgütü PKK-PYD içerisindeki Suriyeli Yapılanması'nda yer alan ve İstanbul'daki hain terör saldırısında doğrudan parmağı olan Ammar Jarkas ve kardeşi Ahmed Jarkas'ın gözaltına alınan son iki isim oldukları öğrenildi.

YURTDIŞINA KAÇIŞI ORGANİZE EDİYORLARDI

Ammar Jarkas'ın, terörist Ahlam Albashir'a bombayı teslim eden Bilal Hassan'ı olaydan sonra Edirne'ye götüren ve bölücü terör örgütü PKK üyelerinin yurt dışına kaçışlarını organize eden kişi olduğu öğrenildi.

EDİRNE'DEN DÖNÜNCE GÖZALTINA ALDILAR

"Göçmen Kaçakçılığı" suçlarından geçmişte kayıtları olan iki kardeş de İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Ammar Jarkas'ın Bilal Hassan'ı Edirne'ye götürdükten sonra geri döndüğü İstanbul'da gözaltına alındığı ifade edildi.

BOMBACI 10 SAATTE YAKALANDI

Saldırıdan 10 saat sonra yakalanan Suriye uyruklu kadın terörist Ahlam Albashir'in 4 ay önce bir teröristle birlikte Türkiye'ye girdiği, iki teröristin kimlikleri belli olmasın diye karı-koca rolü yaptıkları ve bir tekstil atölyesinde çalıştıkları belirlendi.

SALDIRI TALİMATINI İTİRAF ETTİ

Sorgusunda PKK/PYD/YPG tarafından özel istihbarat ajanı olarak yetiştirildiğini söyleyen Albashir, eylem talimatını Kobani'de, terör örgütü merkezinden aldığını itiraf etti.

Teröristin, İstanbul'da kamufle olduğu süre boyunca da terör örgütü merkeziyle irtibatı evinde kaldığı diğer şüpheliler üzerinden sağladığı anlaşıldı.

6 HASTA YOĞUN BAKIMDA

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saldırıda yaralanan vatandaşların durumuna ilişkin bir açıklama yaptı. Buna göre; tedavisi tamamlanan yaralıların sayısı 58’e ulaştı. 17 yaralı serviste, 6 hasta ise halen yoğun bakımda tedavi görüyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum