Bodrum'un CHP'li belediye başkanı isyan etti

    Bodrum Belediyesi'nin İskenderun'da kurduğu konteynerlerin Hatay Valiliği tarafından kaldırıldığı öne sürüldü. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, açıklama yaparak bu söylemlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

    Bodrum'un CHP'li belediye başkanı isyan etti
    22 Şubat 2023 - 20:42

    Depremden etkilenen illerde konteyner ve çadır kentleri kurulumuna devam ediliyor. Bu süreçte sosyal medyada teyit edilmeden paylaşılan iddialar, dezenformasyonun zincirinin bir parçası haline geliyor. 
    Twitter platformu üzerinden yapılan bir paylaşımda, Bodrum Belediyesi tarafından İskenderun'da depremzedeler için kurulan konteynerlerin Hatay Valiliği tarafından kaldırılmaya çalışıldığı iddia edildi. 

    Hatay Valiliği yetkililerinin konteynerleri kaldırmaya çalıştığı anları gösterdiği iddia edilen bir görüntü dolaşıma sokuldu. 

    BELEDİYE YALANLADI

    Ancak belediye yetkilileri, böyle bir durumun yaşanmadığını ve çok sayıda spekülasyon içeren yalan haberlerin olduğunu belirtti. Yetkililer tarafından Teyit Hattı'na yapılan açıklamada, Bodrum Belediyesi başkan yardımcısının ve belediyenin yönetiminde görev alan 2 müdürün de dönüşümlü olarak deprem bölgesinde bulunduğu ve teyit edilmek adına bir kere daha bölgeyle iletişime geçildiği ancak kesinlikle iddianın doğru olmadığı bilgisine ulaşıldığı bildirildi. 
    Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Ahmet Aras, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada iddianın tamamen gerçek dışı olduğunu söyledi. Aras, iddia edilenin aksine, Bodrum Belediyesi'nin Hatay Valiliği ile ilk günden itibaren devam eden işbirliğinin sorunsuz olarak sürdürüldüğünü ifade etti. 

    Aras, söz konusu iddiayı yazan kullanıcıya yanıt olarak da iddianın kesinlikle doğru olmadığını yineledi ve belediyenin depremzedelere destek olmak amaçlı çalışmalarının Valilik ile eşgüdümlü devam ettiğini belirtti. 

    İddiayı paylaşan sosyal medya kullanıcısı attığı tweet'i, Bodrum Belediye Başkanı'nın açıklamasının ardından sildi. 

    Bodrum Belediyesi yetkilileri, Teyit Hattı'na Bodrum Belediyesi tarafından kurulumu sağlanan 1000 kişilik konteyner ve çadır kentinin Hatay'ın Arsuz ilçesinde bulunduğu bilgisini iletti. 

    Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras 17 şubatta düzenlendiği basın toplantısında, tüm yardımları sistemli şekilde ulaştırdıklarını ve çadır kurulumları yaptıklarını kaydetmişti. Hizmetleri ve destekleri, kaymakamlıkla koordineli olarak gerçekleştirdiklerini belirtmesinin yanı sıra bölgeye konteyner kurulumlarının da devam ettiğini söylemişti.  (AA Teyit)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum