• Reklam

Bodrum'da sahil temizliği yapıldı, en temiz sokaklar seçildi

MUĞLA'nın Bodrum ilçesi Gümbet, Bitez ve Müsgebi (Ortakent) sahilinde belediyenin  'Bahar Temizliği' projesi kapsamında yapılan temizlik çalışmasında toplam 850 kilogram katı atık toplandı. Temizlik çalışmalarının nisan ayı boyunca devam edeceği bildirildi. Proje kapsamında, düzenlenen 'Temiz Sokak Yarışması'nda Gümbet Mahallesi'ndeki Kaktüs Sokak 'merkez mahalle' kategorisi, Çamlık Mahallesi'ndeki Küme Evler Tırmanlar Sokak ise 'kırsal yerleşik alan' kategorisinde birinci oldu.

Bodrum'da sahil temizliği yapıldı, en temiz sokaklar seçildi
05 Nisan 2022 - 13:12 - Güncelleme: 05 Nisan 2022 - 13:13

Bodrum'da belediyenin 'Bodrum Bahar Temizliği' projesi kapsamında, ilk olarak Gümbet Mahallesi'nde bahar temizliği yapıldı. Gümbet sahili boyunca gerçekleşen temizliğe, Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz, kıyıda bulunan 4 otel ile Bodrum Belediyesi Gümbet Kafe çalışanları ile Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri katıldı. Gönüllülerle birlikte belediye ekipleri, Gümbet sahilinden 475 kilogram katı atık topladı. Müsgebi ve Bitez sahilinde de temizlik faaliyetinde bulunuldu. Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü saha ve ofis çalışanları Müsgebi sahilden 175 kilogram, Bitez sahilinden ise 200 kilogram atık topladı. Üç sahilden toplanan toplam 850 kilogram atık belediye ekipleri tarafından çöp depolama alanına götürüldü.

EN TEMİZ SOKAK SEÇİLDİ

'Bodrum Bahar Temizliği Projesi' kapsamında, 'kırsal yerleşik alan' ve 'Merkez mahalle' kategorilerinde, 'Temiz Sokak Yarışması' da düzenlendi. Çevre temizliğine farkındalık yaratmak için düzenlenen yarışmada kapsamında, Cevat Şakir Mahallesi Muhtarı Göksel Çamlı, Çamlık Muhtarı Mehmet Kahraman, Bodrum Belediye Meclis Üyesi ve Kentsel Tasarım ve Estetik Komisyonu Üyesi Mustafa Çortoğlu ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleriyle birlikte Gümbet Mahallesi Kaktüs Sokak ile Çamlık Mahallesi Tırmanlar Sokak'ta incelemeler yapıldı. Yapılan incelemeler sonucunda komisyon kararı ile temizlik ve estetiği ile ön planda olan Kaktüs Sokak 'merkez mahalle' kategorisi, duvarları yapılan resim ve serilen kilimler, otantik ürünler ve çiçeklerle süslenen Tırmanlar Sokak ise 'kırsal yerleşik alan' kategorisinde birinci oldu.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Tüm kurumlarımız, kuruluşlarımız, işletmelerimiz mahalle sakinlerimiz el ele verip daha temiz bir Bodrum için çalışıyoruz. Sokaklarımız, sahillerimiz, kısacası yaşam alanlarımız Bodrum'a yakışır şekilde olmalı. Canla başla çalışan temizlik ekiplerimizin gayretiyle ancak bir yere kadar yapılabilen bu işler, Bodrum'da yaşayan her bireyin katkısıyla daha güzel bir sonuç verecektir. Bu bahar temizliğine katkı veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İMECE USULÜ HAZIRLANDIK

Çamlık Mahalle Muhtarı Mehmet Kahraman günler öncesinden Temiz Sokak Yarışması'na imece usulü hazırlandıklarını belirtip, "El birliği ile çalışıp, sokağımıza parke taşları döşedik. 10 gün özverili bir şekilde çalıştık. Belediyemizin de katkısı oldu. Sadece Tırmanlar değil mahallemizin tüm sokakları aynı güzellikte" dedi.

Cevat Şakir Mahallesi Belediye Çevre Gönüllüsü Emel Saygı, belediyenin çevre temizliğinde farkındalık için başlattığı temizlik kampanyasına mahalle olarak destek vermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtip, "Bu organizasyondan sonra mahallemize çöp konteynerleri yerleştirilmesi için çalışma başlatacağız" diye konuştu.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum