• Reklam

Bodrum'da kapalı pazar yeri ve sosyal etkinlik alanı zeybekle açıldı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesi Çiftlik Mahallesi'nde Bodrum Belediyesi tarafından yapılan İsmail Altındağ Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Etkinlik Alanı, vatandaşların hizmetine sunuldu.

Bodrum'da kapalı pazar yeri ve sosyal etkinlik alanı zeybekle açıldı
11 Aralık 2022 - 14:45 - Güncelleme: 11 Aralık 2022 - 14:48

Etüt ve Proje Müdürlüğü tarafından çalışmaları yürütülen İsmail Altındağ Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Etkinlik Alanı açıldı.
Pazar faaliyetlerinin yanı sıra düğün, taziye ve sosyal faaliyetlerin yapılacağı ve muhtarlık binası ile Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün Emlak Ofisi'nin de hizmet vereceği alanın açılışına Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP İlçe Başkanı Halil Karahan, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Çiftlik Mahalle Muhtarı Halil Köse, Kızılağaç Mahalle Muhtarı Mehmet Karaca, Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hasan Kablı, belediye birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras açılış konuşmasında geçmiş dönem başkan yardımcılığı yaparak Bodrum'a katkılar sunan merhum İsmail Altındağ'ı anarak, "Burası İsmail Altındağ Başkanımın mahallesidir, ruhu şad olsun. Başkanımın, mahallesine ve Bodrum'a büyük hizmetleri vardır. Biz de ona ahde vefa olsun niyetiyle pazar yerimizin ismini Çiftlik İsmail Altındağ Kapalı Pazar Yeri olarak tescilledik. En yakın zamanda da meclise getirip meclis kararı ile ismini ölümsüzleştireceğiz" dedi.

'ŞU ANDA BODRUM'UN HER KÖŞESİNDE BİR YATIRIM VAR'

Aras, çalışma arkadaşlarına da emekleri dolayısıyla teşekkür ederken, 2023'te büyük bir değişim beklediklerinin söyledi. Aras, "Geçtiğimiz son iki yılı salgınla geçirdik. 2022 yılı biraz nefes aldık. 2023, Cumhuriyetimizin 100. yılı. Büyük bir değişim bekliyoruz. Cumhuriyetimizi inşallah hep beraber demokrasi ile taçlandıracağız" ifadelerini kullandı. Aras, "Bodrum'daki hizmet artışının gereği olarak Turizm Bakanlığımız ile yaptığımız ortak çalışmalar sonucunda Torba, Kızılağaç, Yalıçiftlik ve İçmeler Arıtma Tesisi Projesi devam ediyor. Foseptikler ve vidanjörlerden artık kurtulmamız lazım ve çağdaş kentlerde nasıl oluyorsa Bodrum'da da aynısı oluyor. Şu anda Bodrum'un her köşesinde bir yatırım var" dedi. Slow Food Yavaş Gari ekibine de değinen Aras, "Onlar da zararlı yiyeceklerden uzak duralım diye mücadele ediyorlar. Doğal değerlerimize dönelim diye uğraşıyorlar. Pazarcılarımızın sattığı doğal ve yerel ürünlerimizi Bodrum'da satalım, dünyaya tanıtalım diye uğraştıkları için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Bodrum'un yerel sanatçısı Ender Kasal sahne aldı. Aras ile vatandaşlar, Bodrum'a özgü halk oyunları oynadı. Açılış etkinlikleri sonunda Slow Food Yavaş Gari Bodrum Birliği tarafından 9. Toprak Ana günü ve Yerli Malı Haftası dolayısıyla Börülceli tarhana çorbası ve Bodrum gemici peksimeti ikramı yapıldı.
Çiftlik Mahalle Muhtarı Halil Köse, yaptığı konuşmada kendilerine böyle bir tesisi kazandırdığı için Aras'a ve ekibine teşekkür etti.(DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum