• Reklam

Bodrum'da hayırseverler 2 okul yaptırdı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde hayırseverler tarafından yaptırılan 2 okul, düzenlenen törenlerle açıldı. 32 derslikte, 950 öğrenci eğitim-öğretim görecek.

Bodrum'da hayırseverler 2 okul yaptırdı
20 Eylül 2022 - 14:44 - Güncelleme: 20 Eylül 2022 - 14:45

Bodrum'da ilk tören Umurça Mahallesi'nde, Akın ailesi tarafından yaptırılan 16 derslikli Ömer Akın İlkokulu'nda yapıldı. 19 öğretmenin görev yapacağı 500 öğrencinin eğitim göreceği okulun açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından öğrenciler şiirler okudu. Merhum iş insanı Ömer Akın adına okulu yaptıran oğlu Ögeday Akın, "Biz 80'li yıllarda Bodrum'a taşındık. Babam, Bodrum'u çok seviyordu. 2015 yılında babamı kaybettikten sonra amcamla beraber onun adını yaşatacak bir planlama içerisine girdik. Bir gün buradaki okulun önünden geçerken okulun yıkılmış olduğunu fark ettim. Bu, babam için çok iyi bir hayır işi olacaktı. Hizmete açtığımız için çok mutluyum" dedi.
Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, eğitime yaptıkları katkılardan dolayı hayırseverlere teşekkür ederek, "Bizler için büyük bir mutluluk vesilesi olan bir açılış için buradayız. En hayırlı işlerden birisi hiç şüphesiz ki eğitime olan yatırımdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün muasır medeniyetlerin üzerine çıkma hedefi hiç şüphesiz ki eğitimle mümkündür. Eğitime yapılan yatırım geleceğe yatırımdır" ifadelerini kullandı.
Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar ise "Arkamızdaki bina bir taş toprak ama içerisinde büyük bir manevi ağırlık var. Dolayısıyla burada velilerimizin, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin üzerinde bir manevi sorumluluk bulunuyor. Bu sadece bir ad verme değil, bir iyiliğin karşılığı. Dolayısıyla çocuklarımızın buradan iyi insanlar olarak, vatana millete hayırlı evlat olarak mezun olmalarını arzuluyoruz" dedi.
Bodrum'da, Hayırsever Emine Ersan tarafından yaptırılan Recai Ahmet Ersan Ortaokulu ile Hayırsever Ögeday Akın tarafından yaptırılan Ömer Akın İlkokulu, törenle hizmete açıldı.
Diğer okul açılış töreni de Turgutreis Mahallesi'nde gerçekleştirildi. 30 öğretmenin görev yapacağı, 450 öğrencinin eğitim göreceği 16 derslikli Recai Ahmet Ersan İlkokulu düzenlenen törenin ardından hizmete girdi. (DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum