• Reklam

Bodrum'da hayırsever tarafından yaptırılan okul hizmete açıldı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, hayırsever Mahmut Torun tarafından yaptırılan Yakaköy Havva Torun İlk ve Ortaokulu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Bodrum'da hayırsever tarafından yaptırılan okul hizmete açıldı
29 Ekim 2022 - 12:15 - Güncelleme: 29 Ekim 2022 - 12:16

Bodrum'un Yakaköy Mahallesi'nde, hayırsever Mahmut Torun tarafından babaannesi Havva Torun adına yaptırılan 6 derslikli, 500 öğrenci kapasiteli ilk ve ortaokulun açılışı için tören düzenlendi. Bölgedeki taşımalı eğitime de çözüm olan Yakaköy Havva Torun İlk ve Ortaokulu'nun açılışı için düzenlenen törene, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Bodrum Belediye Başkan Vekili İbrahim Akbaş, hayırsever Mahmut Torun, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde, Amiral Turgut Reis İlkokulu öğrencileri halk oyunları gösteriler sundu.  

Törende Hayırsever Mahmut Torun, çocukların doğayı ve hayvanları seven, vicdanlı çocuklar olarak büyümelerini ve ülkemiz için güzel işler yapmalarını diledi.

3 OKULDAKİ 450 ÖĞRENCİYİ TAŞIMALI EĞİTİMDEN KURTACAK

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay da eğitime katkıları nedeniyle hayırsever Torun ailesine teşekkür edip, "Bir milleti, bir devleti geliştirecek, muasır medeniyetlerin üzerine çıkaracak en önemli şeyin eğitim olduğunu hepimiz biliyoruz. Eğitime yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırım olduğunu bilerek her açılan bir kütüphanenin bir karanlığı kapattığı, açılan bir okulun ise karanlıkları aydınlığa dönüştürecek birer eğitim yuvası olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Bodrum'da son bir ayda 3 okul açılışı gerçekleştirmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını da belirten Çay, "Bugün açılan okulumuz sayesinde Ortakent Kerem Aydınlar Ortaokulu, Ortakent Doktor Mümtaz Ataman İlkokulu ve Yalıkavak Neşe Doğan İlkokulunda taşımalı eğitim kapsamında yer alan 450 öğrencimiz bu zorunluluktan kurtularak artık yeni okulumuzda eğitim öğretim görecekler" diye konuştu.
Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, bu eğitim öğretim yılında hayırsever vatandaşların yaptırdığı okulların üçüncüsünü açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtip, hayırseverlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından hayırsever Mahmut Torun'a teşekkür plaketi ve çiçek takdiminin ardından açılış kurdelesi kesilip, okul gezildi.  (DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum