Bodrum'da denizden 250 kilogram atık toplandı

    MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, 'Denize En Çok Mavi Yakışır' sloganıyla bu yıl 8'incisi düzenlenen deniz dibi temizliğinde, insansız deniz yüzeyi temizleme aracı da kullanıldı. Dalgıçlar ve öğrencilerinde katıldığı temizlik çalışmasında 250 kilogram katı atık toplandı.

    Bodrum'da denizden 250 kilogram atık toplandı
    18 Mayıs 2022 - 18:23 - Güncelleme: 18 Mayıs 2022 - 18:23

    Bodrum Belediyesi tarafından 'Denize En Çok Mavi Yakışır' sloganıyla deniz dibi temizlik çalışması devam ediyor. Bu kapsamda deniz dibi temizliğinin 8'incisi Torba Mahallesi'nde yapıldı. Etkinliğe Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Belediye Dalış Ekibi ve Umurça İlkokulu'ndan 30 öğrenci ve öğretmenleri katıldı. Yaklaşık 2 saat süren temizlik çalışması sonrası deniz dibinden ve sahilden 250 kilogram

    katı atık toplandı. Toplanan atıklar Konacık Mahallesi'ndeki Bodrum Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi'ne nakledildi.

    Öte yandan, 'Denize En Çok Mavi Yakışır' etkinliği kapsamında Bodrum Yarımadası'ndaki temizlik çalışmalarında insansız deniz yüzeyi temizleme aracı da kullanılmaya başladı. İlk olarak saha denetimleri sırasında kirliliğin yoğun olduğu tespit edilen Çarşı Mahallesi'ndeki Trafo Kafe'nin kıyıya bakan kısmında kullanılan deniz yüzeyi temizleme aracı, bu defa Torba Koyu'nda hizmet verdi.

    Yenilikçi çözümler ile daha yaşanılabilir bir Bodrum yaratmayı amaçladıklarını söyleyen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Toplam 10 kilogram ağırlığında ve 100 litre kapasitesinde olan ve elektrikli şarj ünitesi ile 5 saat çalışabilen insansız deniz yüzeyi temizleme aracımızla denizlerimizi daha temiz hale getirmeye çalışacağız. Belediyemiz yıllardır ekiplerimiz ve gönüllülerle deniz ve kıyı temizliği gerçekleştiriyor. Ekiplerimizin bu mücadelesinde teknolojiden de faydalanmak istedik. Aracımızı, çalışmanın verimlilik analizi yapılması ile önümüzdeki haftalarda uygun konumlara yerleştirilmeyi planlıyoruz. Yenilikçi çözümler ile daha yaşanılabilir bir Bodrum yaratmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

    'Denize En Çok Mavi Yakışır" etkinliği, 25 Mayıs'ta Güvercinlik'te devam edecek. (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum