• Reklam

Bodrum'da belediye ekipleri üreticiye ücretsiz 350 bin fide dağıttı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, üreticilere ücretsiz olarak, çeşitli türlerde 172' bini ata tohumundan elde edilmiş toplam 350 bin fide dağıtıldı. Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, üreticiye desteklerinin devam edeceğini belirtip, 4 yılda dağıttıkları fide sayısının 1 milyon 250 bine ulaştığını söyledi.

Bodrum'da belediye ekipleri üreticiye ücretsiz 350 bin fide dağıttı
27 Nisan 2023 - 12:20 - Güncelleme: 27 Nisan 2023 - 12:21

Bodrum Belediyesi, üretim yapan çiftçilere destek olmaya devam ediyor. Bahçeyaka Mahallesi'nde, sağlıklı gıda üreten çiftçilere düzenli olarak yapılan fide hibesinin bir yenisi daha gerçekleştirildi. Tarım AR-GE ve Yerel Tohum Merkezi'nde Belediye Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü koordinasyonunda, dün üreticilere toplam 350 bin adet yazlık sebze fidesi desteği yapıldı. Dağıtım etkinliğine Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, bölge muhtarları, ilgili belediye personeli ile üreticiler katıldı.

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, "Bugün 350 bin fideyi üreticilerimize ücretsiz olarak teslim ediyoruz. Bunun 172 bini kendi yetiştirdiğimiz ata tohumlarından oluşurken geri kalanı da belediyemiz tarafından temin edildi. 4 yıllık süre içerisinde 1 milyon 250 bin adet fideyi ücretsiz olarak yarımadadaki üreticilerimizle buluşturmuş bulunmaktayız. Amacımız ağır ekonomik koşullar altında ezilmiş olan üreticiye bir nebze olsun katkı sunabilmek. Aynı zamanda, özellikle genç nesil başta olmak üzere üretime olan teşviki artırmak istiyoruz. Fideyle beraber gübre ve katma değeri yüksek ürünler ile çok yıllık bitkilerin hibesiyle üreticilerimize eğitim ve danışmanlık hizmetlerimiz de devam edecek" dedi.

Fidelerini teslim alan üreticiler, her yıl gerçekleştirilen etkinlikten memnun olduklarını belirtip, üreticiye yapılan destekler için teşekkür etti.(DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum