Bodrum'da ağaç seferberliği! Yanan alanlar fidan buluştu

    Muğla'nın Bodrum ilçesinde, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında, yanan alanlarda, başta kızılçam, fıstıkçamı ve keçiboynuzu olmak üzere 10 bin fidan toprakla buluşturuldu.

    Bodrum'da ağaç seferberliği! Yanan alanlar fidan buluştu
    11 Kasım 2023 - 14:37 - Güncelleme: 11 Kasım 2023 - 14:38

    Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında, 'Geleceğe nefese, Cumhuriyete nefes' sloganıyla Bodrum Orman İşletme Müdürlüğü tarafından düzenlenen fidan dikim törenine Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, daire amirleri, gönüllüler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 2021 yılında Bodrum'da çıkan büyük yangınlarda en çok etkilenen Mazı Mahallesi'nde yapılan etkinlikte kızılçam, fıstıkçamı ve keçiboynuzu olmak üzere Bodrum genelinde 10 bin fidan toprakla buluşturuldu. Fidanların dikiminin ardından can suyu verildi. Dikimin yapıldığı alana Cumhuriyet Ormanı ismi verildi. Bodrum'da 2021'deki yangınların ardından 7 bin hektarlık alanda ağaçlandırma çalışmalarının yapıldığını söyleyen Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, "2021'deki yüreğimizi yakan yangınlardan sonra Bodrum'a 2 yıl içerisinde ciddi ağaçlandırma yapıldı. Bodrum'da 7 bin hektarlık alanın çoğu ağaçlandırıldı. Ağaçlandırma çalışmalarına devam ediyoruz, arkadaşlarımız takip ediyor. 100'üncü yılımıza yakışır bir şekilde bugün vatandaşlarımızla ağaçlandırma yaptık. Her bir ağaç nefes demektir biz bunu sağlamaya çalıştık. Bodrum'un yüzde 55 orman ve biz ormanlarımızı koruyacağı" dedi.

    Ağaçlandırmaya çocuğuyla birlikte katılan Leyla Öztürk, "Böyle bir etkinliğe katılmak bizim için çok gurur verici. Çocuklarımıza bu bilinci uyandırmak çok güzel, bu tarz etkinliklerin devamının gelmesini istiyoruz" diye konuştu.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum