• Reklam

Bodrum Belediyesi'nin proje yarışmasına yoğun ilgi

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, belediyenin 'Bodrum'un Kalbine Dokunuş' sloganıyla başlattığı Bodrum'da İki Meydan Bir Cadde Kentsel Tasarım ve Mimarlık Öğrencileri Fikir Projeleri Yarışması'na Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) üniversitelerden toplam 131 proje katıldı.

Bodrum Belediyesi'nin proje yarışmasına yoğun ilgi
07 Ocak 2022 - 16:24 - Güncelleme: 07 Ocak 2022 - 16:25
Bodrum Belediyesi tarafından, geçen mart ayında, 'Bodrum'un Kalbine Dokunuş' sloganıyla 'Bodrum'da İki Meydan Bir Cadde Kentsel Tasarım ve Mimarlık Öğrencileri Fikir Projeleri Yarışması başlattı. Türkiye ve KKTC üniversitelerinde duyurusu yapılan yarışmaya 17'si bireysel, 57'si grup katılımlı olmak üzere toplam 131 projeyle başvuru yapıldı. Şehir planlama ve mimarlık fakültesi öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği yarışmanın proje teslim süresi doldu. Yarışma Örgütlenme Kurulu, pandemi koşullarında gerçekleştirilen yarışmaya önemli sayıda katılım gerçekleştiğini belirterek katılım ile ilgili süreç raporunu kamuoyuna açıkladı.

'BODRUM'UN KENDİ MİMARİ DOKUSU ORTAYA ÇIKARILACAK'

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, proje ile ilgili yaptığı açıklamada Bodrum'a, çağdaş kentleşmenin ölçüsü olan meydanlar kazandırmak istediklerini belirterek, "Bu nedenle 'Bodrum'un kalbine dokunuyoruz' dedik. Ulusal ve uluslararası alanda önemli başarılara imza atmış hocalarımızla başlattığımız bu yarışmada sona yaklaşıyoruz. Kentimizi sadeleştirerek Bodrum estetiğine uygun hale getirmeye çalışıyoruz. Bodrum'un kendi mimari dokusunu tekrar ortaya çıkarmak istiyoruz. Üniversite öğrencilerimiz, bu proje yarışmasına gösterdikleri ilgiyle bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Gençlerimizin de önemli bir parçası olduğu bu çalışmada emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

'BODRUM'UN KALBİNE DOKUNAN PROJELER'

Yarışma Örgütlenme Kurulu Başkanı Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Devrim Yücel Besim ise yarışma proje teslim süresinin sona ermesi ile ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu: "Durumun değerlendirmesi yapılırken bir yandan salgın koşullarının sürdüğü ki bu durum eğitimleri süren öğrencilerden oluşan katılımcıları doğrudan etkilemiştir diğer yandan ekonomik ve siyasi belirsizliklerden kaynaklı sıkıntıların oluştuğu göz önüne alınmalıdır. 20 kişiden oluşan değerli jüri üyeleriyle birlikte danışma kurulu üyeleri, örgütleme kurulu üyeleri ve teknik altyapıda çalışanlar da düşünüldüğü zaman bu yarışmayla gündeme getirilmiş olan alan, yani 'Bodrum'un kalbi' için yakın gelecekte değerlendirilmek üzere bir bilinç, bilgi birikimi ve olumlu bir sinerji oluşmuştur."  

74 FARKLI FİKİR PROJESİ GELİŞTİRİLDİ

Yarışma Örgütlenme Kurulu'nun kamuoyu ile paylaştığı raporda şu bilgilere yer verildi: "Yarışma web sitesi yaklaşık 10 bin kişi tarafından ziyaret edilmiş, yarışmayla ilgili 77 binin üzerinde görüntüleme yapılmıştır. Bu ilgi ülke bazında Türkiye, Kıbrıs, USA, Almanya ve Hollanda'dan gerçekleşmiştir. Yarışmaya 17 bireysel, 57 grup katılımı gerçekleşmiştir. Yarışmaya katılan öğrenci sayısı 131'dir. Belirlenen alanla ilişkili 74 farklı fikir projesi geliştirilmiş, projeler dijital ortama zamanında ve istenilen formatta yüklenmiştir. 2022 Mart ayı başında ilan edilecek olan yarışma sonucunda, 20 eşdeğer ödül ile değerlendirme jürisinin kararına göre belirlenmiş sergileme ödülleri, ödül töreni ile açıklanacak. Ödül töreni, katalog ve sergi etkinliklerinin Bodrum Belediyesi'nin iş takvimine uygun şekilde 2022 yılı bahar aylarında gerçekleştirilmesi planlanıyor."

YORUMLAR

  • 0 Yorum