• Reklam

Bodrum Belediyesi'nde işçiye ek protokol ile yüzde 50 zam

MUĞLA'nın Bodrum Belediyesi Personel AŞ ile Belediye-İş Sendikası arasında bin 200 personeli kapsayan ek bir ücret iyileştirme protokolü imzalandı. İmzalanan protokol ile birlikte günlük yevmiye, sorumluluk, eğitim ve sosyal haklar ile birlikte toplamda ortalama yüzde 50 oranında artış gerçekleştirildi.

Bodrum Belediyesi'nde işçiye ek protokol ile yüzde 50 zam
26 Ocak 2022 - 22:00 - Güncelleme: 26 Ocak 2022 - 22:01

Bodrum Belediyesi Personel AŞ ile Belediye-İş Sendikası arasında imzalanan ek protokol için Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi'nde imza töreni düzenlendi. İmza törenine Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Belediye-İş Sendikası Muğla Şube Başkanı Ender Akbay ile yönetim kurulu üyeleri, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, Bodrum Belediyesi Personel AŞ temsilcileri, sendika ve iş yeri temsilcileri ile personel katıldı. İmzalanan protokol ile birlikte günlük yevmiye, sorumluluk, eğitim ve sosyal haklar ile birlikte toplamda ortalama yüzde 50 oranında artış gerçekleştirildi. Ayrıca ek protokolle birlikte sözleşmeye, ayrımcılığın önlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği, engelli işçilerin hakları ve kişisel verilerin korunmasına yönelik ek maddeler eklendi.

'ORTALAMA YÜZDE 50,2'LİK BİR ÜCRET İYİLEŞTİRMESİ GERÇEKLEŞTİRDİK'

Belediyenin bir hizmet kuruluşu olduğunu söyleyen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Biz vatandaşımızın doğumunda, düğününde, ölümünde, iyi gününde ve kötü gününde yanındayız. İnsanların sokağındaki çöpünden, evinde akan sudan, sosyal gereksinimlerinden, yardımlarından tutun da okulda okuyan çocuğundan, hepsinden sorumluyuz ve böylesine kutsal bir görevi yürütüyoruz. Bu kutsal görevi hele Bodrum gibi nüfusu 2-3 katına çıkmış bir yerde mesaiye bakmadan gece gündüz demeden yağmurda çamurda icra eden siz değerli kardeşlerimin gözlerinden öpüyorum. Bu ek protokolle birlikte, yüzde 46 ile yüzde 54 arasında toplamda ortalama yüzde 50,2'lik bir ücret iyileştirmesi gerçekleştirdik. Tabii ki bazı arkadaşlarımızın unvan ve görevlerine göre artışlar da söz konusu. Eşit işe eşit ücret dengesini kurmak için de uğraştık ve uğraşmaya da devam ediyoruz. Kadrolular ile sözleşmeliler arasında ciddi farklar oluşuyor ama biz sözleşmeli personelimizi her zaman daha fazla önemsiyoruz arkadaşlar" dedi. İmzalanan ek protokolün ardından, işçiler zammı davul zurna eşliğinde kutladı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum