• Reklam

Blue Panda Kuşadası'nda

DÜNYA Doğayı Koruma Vakfı (WWF) Akdeniz Girişimi'nin (MMI) Blue Panda yelkenlisi doğal hazinelere dikkat çekmek ve denizi hayalet ağlardan kurtarmak için açıldığı Akdeniz'deki yeni durağı Aydın'ın Kuşadası ilçesi oldu.

Blue Panda Kuşadası'nda
18 Ağustos 2022 - 10:52 - Güncelleme: 18 Ağustos 2022 - 10:52

WWF Blue Panda teknesi, Akdeniz'i tehdit eden sorunlara dikkat çekmek için Fransa'dan başladığı yolculukta, İtalya'nın ardından geçen 5 Ağustos'ta Türkiye'ye ulaştı.

25 Ağustos'a kadar Türkiye'de bulunacak olan yelkenli, WWF Plastik Atıksız şehirler ağı üyesi İzmir'in pilot ilçesi Çeşme'de etkinlikler gerçekleştirdi. Türkiye sularında bulunduğu süre boyunca denizlerdeki plastik kirliliği, Akdeniz'in doğal zenginlikleri, deniz koruma alanları, denizel biyolojik çeşitlilik gibi konulara dikkat çekecek olan Blue Panda teknesi, ikinci etkinliği için Kuşadası'na gelerek Dilek Yarımadası'na yelken açtı.

Blue Panda'nın 15- 25 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek Kuşadası, Dilek Yarımadası ziyareti çerçevesinde, WWF-Türkiye ekibiyle birlikte, deniz çayırları ve kayalık deniz alanlarında biyolojik çeşitlilik gözlemleri yapacak.

Yapılacak gözlemlerin ışığında WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı), çeşitli doğa koruma dernekleriyle birlikte hazırlanan yol haritasının kısa vadeli hedeflerini ve Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi dahilinde 30x30 hedefine birlikte yapılabilecek katkıları değerlendirmek amacıyla 23 Ağustos'ta Kuşadası'nda Blue Panda teknesinde bir toplantı gerçekleştirilecek.(DHA)

YORUMLAR

  • 0 Yorum