Bir suikast girişimi söz konusu değildir

    İçişleri Bakanı Soylu, İBB Başkanı İmamoğlu'na suikast iddiasıyla ilgili konuştu: Böyle bir suikast girişimi söz konusu değildir,

    Bir suikast girişimi söz konusu değildir
    02 Aralık 2020 - 18:43 - Güncelleme: 02 Aralık 2020 - 18:53

    İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik "suikast girişimi" iddialarıyla ilgili, "Böyle bir suikast girişimi söz konusu değildir, böyle bir suikast girişimi nedeniyle yakalanan kişi de söz konusu değildir" açıklaması yaptı.

    Soylu TBMM'de, gazetecilerin İmamoğlu'na suikast iddialarıyla ilgili sorularını yanıtladı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bu konuda gerekli açıklamayı yaptığını belirten Soylu, "Suikast girişimi ya da tehdit var mı" sorusu üzerine, güvenlik birimlerinin haftada ortalama 65 ile 80 arasında "eyleme dönük duyum" aldığını, toplam duyum miktarının yurt içinde 1300-1350'ye çıkabildiğini ifade etti. Terör örgütlerinin, kamu görevlilerine, görevleri nedeniyle terör örgütlerinin hedefi olabilecek kişilere ve sansasyonelsonuçlar oluşturabilecek kişi, kurum, yerlere dönük hedef belirlediğine işaret eden Soylu, güvenlik birimlerinin de buna göre önlemler aldığını söyledi:

     

    Bu konuda hassasiyetle durduğumuz bir şey vardırve gönderdiğimiz bilgi notlarında da kişilere iletiriz altında da bir şey söyleriz. Bunun kamuoyuyla açık bir şekilde basınla medyayla paylaşılmamasını istirham ederiz. Çünkü bunların kendilerine ait dereceleri vardır. Yani biraz istihbari bir anlayışı paylaşıyoruz ama kendilerine ait bu derecelerine göre de biz bunların üzerine düşeriz. Ama taktir edersiniz ki hafifseyeceğimiz, küçümseyeceğimiz tehditler hiçbir zaman söz konusu olmaz. Bu konuda son zamanlarda en çok tehdit alanlar da var özellikle PKK terör örgütünden, PYD, DEAŞ terör örgütünden tehdit alanlar var ama bunun kamuoyuyla paylaşılmasını da şundan dolayı istemeyiz biz güvenlik birimleri olarak;terör örgütleri eylem hedefleri başarmış olmak kadar Allah korusun aynı zaman bir hedefleri daha vardır,kendilerinden mümkün olduğunca söz ettirmek. Böyle bir suikast girişimi söz konusu değildir, böyle bir suikast girişimi yakalanan kişi de söz konusu değildir. Bizim Orhan Miroğlu, Türkiye'de en çok tehdit alanlardan birisidir hiç duydunuz mu, kimse duydu mu? Ama şimdi ben söyledim en çok tehdit alan kişidir. PKK'nın sürekli tehdidindedir. Daha yukardan aşağı birçok listemiz var ama biz bunlarla ilgili gerekli tedbirleri alırız korumayı sağlarız.

    Süleyman Soyluİçişleri Bakanı


    YORUMLAR

    • 0 Yorum