• Reklam

Bir oy uğruna ya rab…

İzmirli sanayici Tahsin Güzel, HDP'lilere güzelleme yapılmasını eleştirdi. CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın sözlerine tepki gösteren bir yazı kaleme aldı. Tahsin Güzel'in yazısı şöyle:

Bir oy uğruna ya rab…
23 Mart 2022 - 00:35 - Güncelleme: 23 Mart 2022 - 00:51
Bölücülerle ilgili hangi taşı kaldırsak altından mutlaka CHP’li bir isim çıkıyor. 

Bu sefer CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan kaşıdı:
"Selahattin Demirtaş'ın içinde bulunduğu durum hukuksuzluktur. O nedenle cezaevinde ziyaret ettim. Yine ederim. Demirtaş siyaset adamıdır, barış insanıdır. Demirtaş cezaevinde değil politika üreten bir lider olarak önümüzdeki günlerde TBMM'de yerini alacaktır."

PKK elebaşı Abdullah Öcalan, terör operasyonlarına karşı halkı direnişe çağırmış, Öcalan'dan sonra PKK elebaşı Murat Karayılan ve KCK Yürütme Eş Başkanı Hülya Oran da çağrıyı yinelemişti.
Daha sonra o dönemin HDP Eş Genel Başkanı olan Selahattin Demirtaş, Kandil’den aldığı emir ile provokasyonun fitilini ateşlemiş, yaptığı acil çağrıda halkı sokağa davet etmişti. 

Bu çağrıların ardından çok acı olaylar yaşandı.
35 ildeki 131 yerleşim yerinde sokak eylemleri başladı. 6-7 Ekim olayları olarak tarihe geçen kanlı günlerde 2 polis şehit oldu, 31 sivil yaralandı. 

CHP lideri Kılıçdaroğlu ve bazı CHP’liler ‘suçsuz’ deseler de Selahattin Demirtaş hakkında 5 ayrı ilde görülen tam 12 dava bulunuyor.

Açılan davalarda Demirtaş, "silahlı terör örgütü kurma ya da yönetme", "terör örgütü propagandası yapmak", "suçu ve suçluyu övme", "halkın kin ve düşmanlığa alenen tahrik", "halkı kanunlara uymamaya tahrik etme", "suç işlemeye alenen tahrik", "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret", "Cumhurbaşkanına hakaret", "terör örgütü propagandası yapma", "Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme ve bunların hareketlerine katılma", "halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırtma", "kamu görevlisi aleyhine iftira", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılama", "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve devletin kurum ve organlarını alenen aşağılama", "yargı organlarını, askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılama" suçlarından yargılanıyor.

Hakkında bu kadar dava açılan Demirtaş’ın, PKK terör örgütüyle ilişkisini ispat için bilmiyorum daha nasıl bir kanıt ortaya çıkmalı? 

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan tüm bunları bilmiyor mu?
Adı gibi biliyor elbette.
Ama liderleri Kılıçdaroğlu gibi gözünü Kürt vatandaşlarımızın oylarına diktikleri için bu tür manevraları yapmak zorundalar. HDP kapatılır ise seçmenlerini CHP’ye çekmeyi planlıyorlar.
Tüm bu olanları Atatürkçü, Ulusalcı ve Kemalist CHP seçmenleri ile elinde çekirdekle ‘Asena’ Akşener, film izler gibi izliyorlar.

Çünkü Atlantik ötesi ‘Üst Akıl’ böyle istiyor. 

Amerikan Kongresi’nde ya da Fransa Meclisi’nde terör örgütü Usame Bin Ladin’in adını anıp “Sayın” diyerek bağlılık gösterisinde bulunabilir misiniz?
Cesaretinizi toplayıp, yakınlarınızla vedalaştıktan sonra elbette bulunabilirsiniz.

Ama bizim ülkemizde serbest, üstelik CHP kalkanı altında istediğiniz bölücü propagandayı yapabilirsiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum