• Reklam

Beydağlı üreticiye Büyükşehir Belediyesi'nden yem ve fidan desteği

İZMİR Büyükşehir Belediyesi tarafından Beydağ ilçesindeki, küçük üreticilere, 2 bin 800 çuval kuzu büyütme yemi ve 11 bin 890 adet meyve fidanı dağıtıldı.

Beydağlı üreticiye Büyükşehir Belediyesi'nden yem ve fidan desteği
16 Aralık 2021 - 13:05 - Güncelleme: 16 Aralık 2021 - 13:06
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 'Başka Bir Tarım Mümkün' vizyonuyla oluşturulan, kuraklık ve yoksullukla mücadele üzerine temellenen İzmir Tarımı stratejisi doğrultusunda küçük üreticiye destekler sürüyor. Bu kapsamda, her geçen gün azalan otlaklar ve artan maliyetler nedeniyle küçükbaş hayvanının yem ihtiyacını karşılamakta zorlanan Beydağ'daki üreticilere kuzu büyütme yemi dağıtıldı.  İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu ve Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar'ın katıldığı yem dağıtım töreninde, 20 mahalledeki 99 üreticiye toplam 2 bin 800 çuval kuzu büyütme yemi teslim edildi.

Büyükşehir Belediyesi, bu yıl Kiraz'da 8 bin 748, Torbalı'da 13 bin, Muğla'da 7 bin, Beydağ'da 2 bin 800 olmak üzere toplamda 31 bin 500 çuval kuzu büyütme yemi dağıtarak üreticiyi sevindirmişti.

FİDAN DESTEĞİ VERİLDİ

Boş tarım arazilerini ekonomiye kazandırmak ve ilçelerde tarımsal çeşitliliği artırmak amacıyla meyve fidanı desteğini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Beydağ'ın 25 mahallesinde 764 üreticiye toplam 11 bin 890 adet badem, kiraz, ceviz, incir, kestane ve Trabzon hurması fidanı da dağıttı. Büyükşehir Belediyesi tarafından, bugüne kadar İzmir genelinde yaklaşık 5 milyon meyve ve zeytin fidanı hibe etti.

 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum