• Reklam

Beşkapılarda 5 Gece 3. Phokaia Bağımsız Film Günleri başlıyor

İzmir Foça Belediyesi'nin destekleri, Hüseyin Karabey ve Gizem Erman Soysaldı'nın sanat yönetmenliğinde düzenlenen ve 25 Ağustos'a kadar sürecek olan Beşkapılarda 5 Gece 3. Phokaia Bağımsız Film Günleri, bugün başlıyor. Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, "Tarihi Beşkapılar Kalemizin kapıları bir kez daha sinemanın yaratıcı gücünü kutlayacağımız, sıra dışı hikayeleri keşfedeceğimiz sanat dolu günlere açılacak" dedi.

Beşkapılarda 5 Gece 3. Phokaia Bağımsız Film Günleri başlıyor
21 Ağustos 2023 - 10:11 - Güncelleme: 21 Ağustos 2023 - 10:14

Beşkapılarda 5 Gece 3. Phokaia Bağımsız Film Günleri, bugün başlıyor. Film günlerinin ilk gösterimi bugün 'Karanlık Gece' ile yapılacak. Filmin ardından Yönetmen Özcan Alper ve başrol oyuncusu Berkay Ateş sinemaseverlerle sohbet edecek.

3. Phokaia Bağımsız Film Günleri, yarın Sevinç Baloğlu'nun yönettiği 'Tohum', 23 Ağustos'ta Nazlı Elif Durlu'nun yönettiği 'Zuhal', 24 Ağustos'ta Hüseyin Karabey'in yönettiği 'Gitmek' ve 25 Ağustos'ta Belmin Söylemez'in yönettiği 'Ayna' isimli filmleriyle devam edecek. Foça Beşkapılar Kalesi'ndeki ücretsiz gösterimlerin tümü saat 20.30'da başlayacak. Filmlerin sonunda yönetmenleri ve oyuncularıyla söyleşiler gerçekleştirilecek.


ÇOCUKLAR UNUTULMADI

Phokaia Bağımsız Film Günleri kapsamında 23 Ağustos saat 15.00'te Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi'nde Yönetmen Hüseyin Karabey'in moderatörlüğünde gerçekleşecek olan Çocuklarla Film Okuma Atölyesi'ne 7-10 yaş çocuklar katılacak. Çocuklar, büyük komedyen Charlie Chaplin'in yönetmenliğini ve başrolünü üstlendiği 1921 yapımı sessiz film, The Kid 'Yumurcak' isimli filmi izleyecek.


'HERKESİ BEKLİYORUZ'

Konuyla ilgili açıklama yapan Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, "Tarihi Beşkapılar Kalemizin kapıları bir kez daha sinemanın yaratıcı gücünü kutlayacağımız, sıra dışı hikayeleri keşfedeceğimiz sanat dolu günlere açılacak. Uzun yıllar hatırlanacak bir sinema deneyimi ve kültürel bir yolculuk için tüm halkımızı Beşkapılarda 5 Gece 3. Phokaia Bağımsız Film Günlerimize bekliyoruz" dedi.(DHA)

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum