• Reklam

Bergama Sekli Barajı önümüzdeki yılın başında tamamlanacak

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, İzmir'in Bergama ilçesindeki yapımı süren Seklik Barajı'nda yüzde 75'lik fiziki gerçekleşme oranına yaklaşıldığını belirtip, 2024 yılı başında tamamlanacağını söyledi.

Bergama Sekli Barajı önümüzdeki yılın başında tamamlanacak
18 Eylül 2023 - 10:46 - Güncelleme: 18 Eylül 2023 - 10:46

Özellikle domates, pamuk ve mısır rekoltesi ile Türk tarımında önemli bir yere sahip olan Bakırçay Havzası'na bir baraj daha geliyor.   DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, tamamlandığında 1500 dekar araziye can suyu verecek olan Bergama Seklik Barajı'nda gövde dolgu çalışmaları devam ettiğini söyledi. Balta, gövdesi kil çekirdekli kaya dolgu olarak, projelendirilen Bergama Seklik Barajı'nın gövde yüksekliğinin temelden yüksekliği 40 metre olacağını kaydeden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, barajda tamamlandığında 840 bin metreküp tutulacağını söyledi.
Baraj şantiyesindeki çalışmaların havaların ısınmasıyla birlikte hızlandığına dikkati çeken Balta, "Şu ana kadar barajda enjeksiyon, kondivi, dolusavak betonarme, batardo dolgu imalatlarını tamamladık. Gövde dolgu çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Seklik Barajı'nın gövdesi için yaklaşık 300 bin metreküp dolgu yapacağız. Amacımız 2024 yılı başında barajı tamamlamak" diye konuştu.
İnşaatta yüzde 75 fiziki gerçekleşme oranına ulaşıldığını açıklayan Balta, sulama şebekesi inşaatının da barajla birlikte eş zamanlı olarak yürütüldüğünü  hatırlattı. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, "Sulama şebekesi için çalışmalarımıza başladık. Tamamlandığında Seklik Barajı, Bakırçay Havzası'nda 1500 dekar araziye can suyu verecek. Proje kapsamında yaklaşık 16 kilometre boru döşeyeceğiz" dedi.

 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum