Bergama gezici ağız ve diş sağlığı aracı hizmete girdi

    Bergama Belediyesi’nin Japonya Hükümeti’nin hibe programı ile hayata geçirdiği Gezici Ağız ve Diş Sağlığı Aracı hizmete alınıyor.

    Bergama gezici ağız ve diş sağlığı aracı hizmete girdi
    30 Ocak 2024 - 16:22 - Güncelleme: 30 Ocak 2024 - 16:35
    Japonya ve Türkiye arasındaki dostluk ve işbirliğinin sembolü olarak sağlanan hibe yardımıyla hayata geçen Gezici Ağız ve Diş Sağlığı Aracı ilçe ilçe köy köy gezerek hastaneye gidemeyen vatandaşlarımızın ağız ve diş sağlığı tedavisini ayağına getirecek. Ağız ve diş sağlığı hizmetini çiftçilerimizin ayağına götürmek ve hizmeti sağlamak amacıyla gerçekleşen projenin finansmanı Bergama Belediyesi ve Japonya hibe desteği ile gerçekleşti.

    Çok yakında hizmete girecek Bergama Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile koordineli çalışacak Gezici Ağız ve Diş Sağlığı aracı 119 kırsal mahallesi olan Bergama’da özellikle bu bölgelerde yaşayan ve sağlık kurumlarına ulaşımı zor olan, birçoğu dezavantajlı durumdaki vatandaşların kaliteli hizmet almasını sağlayacak.


    Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu; Japonya Büyükelçiliği Yerel Projelere Hibe Programı Desteği ile ilçemize kazandırdığımız Ağız ve Diş Sağlığı Mobil Araç Projesi’ni alnımızın akıyla sonuçlandırdık. Kırsal mahallerimiz için hizmet verecek olan aracımız sağlık kurumlarına ulaşımı zor olan vatandaşlarımıza kolaylık sağlayacak. Tüm maddi ve manevi desteklerinden dolayı başta Japonya hükümetine, Sayın Büyükelçimize ve çalışanlarına teşekkür ederim

    YORUMLAR

    • 0 Yorum