Bergama'da Zeytinpark 8 bin vatandaşın katılımıyla açıldı

    İZMİR'in Bergama ilçesinde, 37 bin metrekare büyüklüğündeki Zeytinpark'ın açılışı gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Bergama'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yılında böyle bir hizmeti Bergama'ya armağan etmenin sevincini yaşadıklarını söyledi.

    Bergama'da Zeytinpark 8 bin vatandaşın katılımıyla açıldı
    15 Eylül 2022 - 13:45 - Güncelleme: 15 Eylül 2022 - 13:46

    Bergama'da 37 bin metrekare alanda, 13 bin metrekare çim alanına, yürüyüş yollarına ve oyuncak gruplarına sahip Zeytinpark'ın açılışı vatandaşların katılımıyla yapıldı. Çeşitli etkinliklerin yapıldığı açılışa yaklaşık 8 bin kişi katıldı. Park açılışı öncesinde bir konuşma yapan ve açılışa gelen vatandaşları selamlayan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, belediye olarak yaşadıkları sevinci dile getirdi. UNESCO Dünya Mirası Bergama'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde hizmet ve eser siyasetinin bir örneğinin yaşandığını ve Zeytinpark açılışı yapıldığını belirten Koştu, "Beş ayrı medeniyetten izler taşıyan Bergama'mızda göreve geldiğimiz günden itibaren çalışıyoruz. Bergama'mızın güzelliklerini bir bir ortaya çıkarmaya devam ediyoruz. Tarihi şehrimiz geleceğe koşuyor ve kabuk değiştiriyor" dedi.

    'MİLLET BAHÇESİ'Nİ DE BERGAMA'MIZ DA YAPIYORUZ'

    İzmir'in en büyük ilk Millet Bahçesi'ni de Bergama'da yaptıklarını dile getiren Koştu, "TOKİ konutlarından doğalgaza, Selinos Antik Kanal Projesi'nden KYK öğrenci yurduna, çevre yolundan tarihi yapılarımızın restorasyonuna kadar birçok vizyon projelerimizle kadim şehrimize hizmet etmeye devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonu ile İzmir'imizin en büyük ilk Millet Bahçesi'ni de Bergama'mızda yapmanın sevincini yaşıyoruz. Tüm engellemelere rağmen yapımına başladığımız Millet Bahçemizi ve yapımı devam eden diğer projelerimizi 2023 yılı sonunda görev süremiz içerisinde hizmete sunacağız" dedi.
    Koştu'nun konuşmasının ardından AK Parti İzmir Milletvekilleri Necip Nasır, Yaşar Kırkpınar ve Bergama Kaymakamı Avni Oral sırasıyla konuşmalarını yapıp, vatandaşları selamladı. Bergama İlçe Müftüsü Mehmet Cesur kurdele kesme töreni öncesi dua etti. Daha sonra belediye meclis üyeleri, oda başkanları, mahalle muhtarları, davetliler, protokol üyeleri, siyasi parti ve STK Temsilcileri ile vatandaşların katılımıyla asırlık zeytin ağaçlarının içerisine oluşturulan Zeytinpark'ın açılışı gerçekleştirildi.(DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum