• Reklam

Bergama Belediyesi'nin tarihi hizmet binası film setine dönüştü

İZMİR'in Bergama ilçesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün annesini anlatan 'Zübeyde Analar ve Oğullar' filminin çekimi için Bergama Belediyesi'nin hizmet verdiği tarihi taş bina film setine dönüştürüldü. Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, "Sanatı, sanatçıyı el üstünde tutmaya, elimizden geldiğince belediyemiz imkanları ölçüsünde destek olmaya sonuna kadar devam edeceğiz" dedi.

Bergama Belediyesi'nin tarihi hizmet binası film setine dönüştü
04 Nisan 2023 - 14:08 - Güncelleme: 04 Nisan 2023 - 14:09

Oyuncu Aslıhan Güner'in Zübeyde Hanım'ı, Alican Yücesoy'un ise Atatürk'ü canlandıracağı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ı anlatan 'Zübeyde Analar ve Oğullar' filminin çekimleri UNESCO Dünya Mirası Bergama'da geçen hafta başladı. Filmin çekimleri için Bergama Belediyesi'nin tarihi hizmet binası film setine dönüştürüldü. Nuri Yıldırım, Zeynep Güngör ve Alper Tosun'un yapımcılığını üstlendiği, senaryoda İlber Tekinsoy imzası taşıyan ve Cenk Yaz'ın yönettiği sinema filmi için Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu'nun kullandığı makam odası başta olmak üzere toplantı odası, sekreterlik, nikah salonu gibi birimlerin hizmet verdiği tarihi taş binada filmin çekimleri sürüyor.  

'FİLME EV SAHİPLİĞİ YAPMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ'

Filminin çekimlerine Bergama'nın ev sahipliği yapmasından dolayı duyduğu memnuniyeti belirten Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, "UNESCO Dünya Mirası kadim şehrimiz Bergama, geçmişten günümüze her zaman kültür ve sanat ile dolu dolu yaşamıştır, yaşamaya devam etmektedir. Sanatı, sanatçıyı el üstünde tutmaya, elimizden geldiğince belediyemiz imkanları ölçüsünde destek olmaya sonuna kadar devam edeceğiz" dedi. Çekimleri devam eden filmin, 29 Ekim'de vizyona gireceği belirtildi.(DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum