Belediyenin İktisat Kongresi programı açıklandı! Konser iptal değil

    İZMİR Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 15-21 Mart tarihleri arasında düzenlenecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nin programı açıklandı. 6 Şubat'ta yaşanan büyük depremi felaketi nedeniyle ertelenen kongrede konserlerden elde edilecek gelirin tamamı deprem bölgesine bağışlanacak.

    Belediyenin İktisat Kongresi programı açıklandı! Konser iptal değil
    10 Mart 2023 - 16:36 - Güncelleme: 10 Mart 2023 - 16:39

    İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi, İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 15-21 Mart 2023 tarihleri arasında düzenlenecek. İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nin sonucunda Cumhuriyetin yeni yüzyıla yön verecek politika önerileri tüm Türkiye ile paylaşılacak.
    2022'nin ağustos ayında başlayan kongre hazırlık toplantıları çerçevesinde çiftçi, işçi ve sanayici, tüccar, esnaf temsilcilerinden oluşan dokuz paydaş buluşması gerçekleştirildi. Türkiye ölçeğinde geniş bir temsiliyet kabiliyetine sahip 180 kurumun temsilcilerinin katıldığı toplantıların ardından üç taslak bildirge kamuoyuyla paylaşıldı. Kongrenin ikinci safhasını ise uzman toplantıları oluşturdu. Uzman toplantılarına katılan 200'den fazla bilim insanı, akademisyen, sivil toplum ile iş dünyasının önde gelen isimleri paydaş gruplarının hazırladıkları taslak bildirgeleri değerlendirdi ve tavsiye kararları oluşturdu.

    ÜNLÜ İSİMLER KATILACAK

    Yedi gün sürecek kongrenin her günü farklı bir konu üzerinde gerçekleştirilecek. 'Yenilik', 'Vicdan', 'Yürüyüş', 'Doğa', 'Değişim', 'Sadakat ile Çokluk' ve 'Birlik' için bir davet olarak kurgulanan ana kongre, bilim insanları ve uzmanlarını bir araya getirecek. 70'e yakın konuşmacı, birçok kapsamlı sunum yapacak. Aralarında Vandana Shiva, Bob Geldof, Michio Kaku ve Andrew McAfee gibi isimler geleceğin inşasına dair konuşacak. 21 Şubat'ta ise kongrenin sonuç bildirgesi çiftçi, işçi ve sanayici, tüccar, esnaf delegeler tarafından oylanarak nihai halini alacak, ardından Türkiye ve dünya ile paylaşılacak. Ayrıca 6 Şubat'ta yaşanan büyük depremi felaketi nedeniyle ertelenen kongrenin programında ana oturumlar, delege buluşmaları, forumlar, sergiler ve konserler bulunuyor. Konserlerden elde edilecek gelirin tamamı deprem bölgesine bağışlanacak.

    MİLLET İTTİFAKI İZMİR'DE

    Genel seçimin hemen arifesinde gerçekleşecek olan kongrenin 4'üncü günü 18 Mart'ta Millet İttifakı'nı oluşturan siyasi partilerin ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcılarının katılacağı bir panel düzenlenecek. 19 Mart'ta ise Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile ittifakı oluşturan diğer siyasi partilerin genel başkanları İzmir'de vatandaşlarla buluşacak. (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum